JÄLKI-ISTUNTO | Poikkeusolot on todettu, sulkutila tulossa reilun viikon päästä. Kansanedustaja Kaisa Juuso (ps.) sanoo hallituksen nukkuneen Ruususen unta.

– Lainsäädäntöä oltaisiin voitu täsmentää jo kesällä rajatestauksen osalta. Miksi toimeen tartutaan vasta nyt?

Myös kansanedustaja Mari Rantanen on kritisoinut hallituksen toimia epäloogisuudesta. Hän kirjoitti blogissaan: ”Rajat ovat vuotaneet jo lähes vuoden ilman, että saapuvia matkustajia on voitu määrätä koronatestiin. Testiin hakeutuminen on ollut vapaaehtoista, samoin kuin omaehtoiset karanteenit. Lopputulos näkyy mm. rakennustyömailla ja telakoilla. Kuitenkin samaan aikaan lapset ovat olleet pois harrastuksista ja nuoret kouluista.”

Toisena esimerkkinä hän nosti esiin hiihtotapahtumat: ”Jos tapahtuman osallistujilla on kilpailulisenssi, tapahtuma voidaan järjestää, mutta jos kyse on harrastetapahtumasta, sitä ei voida järjestää. Mitä tekoa kilpailulisenssillä on viruksen torjunnan kanssa?”

Katso videohaastattelu:

Jälki-istunto-videohaastattelussa kansanedustajat Kaisa Juuso ja Mari Rantanen keskustelevat koronasta. 11 min.

Kritiikin kohteena ovat hallituksen toimien oikea-aikaisuus ja johdonmukaisuus. Jälki-istuntonnossa arvioitiin myös hallituksen johtamistaitoa ja kriisiviestinnän epäselvyyttä.

MARIA ASUNTA