KOLUMNI | Postimerkeillä on vuosikymmenien aikana muistettu hyvin monenlaisia asioita ja ihmisiä. Hyvä niin, sillä merkittävät asiat ja ihmiset ansaitsevat sen arvostuksen mikä postimerkinkin kautta tulee.

Mielestäni myös seksuaaliset vähemmistöt voivat saada oman postimerkin. Silti suhtaudun varauksella homman järkevyyteen, sillä monissa maissa homoihin suhtaudutaan todella kielteisesti.

Jos nyt esimerkiksi ulkoministeriö lähettää johonkin tiukkakantaiseen islamilaiseen maahan postia, joissa on homopostimerkki, niin se voi aiheuttaa jyrkkääkin paheksuntaa. Siksi voidaan kysyä, että onko sellainen järkevää.

Aikoinaan postimerkkiä ehdotettiin maamme itsenäistymiseen erittäin merkittävästi vaikuttaneelle jääkäriliikkeelle, koska liikkeen synnystä tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan sata vuotta. Posti kuitenkin päätti, että jääkäriliike ei ansaitse postimerkkiä.

Tässä yhteiskunnassa on paljon asioita, joita punnitaan keskenään joskus hyvinkin erilaisten asioiden merkitystä.

Väistämättä myös tässä tapauksessa posti/Itella otti kantaa. Valtion sataprosenttisesti omistaman yhtiön mielestä homotaiteilija on tärkeämpi kuin tämän maan itsenäistymiseen keskeisesti vaikuttanut kansanliike.

Mielestäni posti voisi perua päätöksensä jääkäriliikkeen osalta. Posti on sen velkaa jääkäriliikkeelle, tälle maalle ja sen kansalle.

Kuva: Jääkärilippu jääkäriliiton toimiston seinällä.

Reijo Tossavainen
kansanedustaja (ps.)