Perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari nähtiin tiistaina AlfaTV:n Huippunaiset-ohjelman vieraana. Huhtasaari muun muassa kertoo, mikä sai hänet lähtemään mukaan politiikkaan ja kuka on hänen poliittinen esikuvansa.

Huippunaiset-ohjelmassa esitetään naistarinoita ja positiivisia suomalaisia naisesikuvia. Teeman mukaisesti toimittaja Jaana Villanen kysyikin Laura Huhtasaarelta, mikä tekee hänestä Huippunaisen.

Huhtasaari vastasi, että hän ei pelkää sosiaalisia konkursseja.

– Jos koen, että haluan herättää keskustelua tai saada ihmiset ajattelemaan asioita uudesta kulmasta tai muuten koen, että joku asia on vaiettu, niin minä tuon sen esiin. Näinhän se on, että sana on mahtavin ase.

Toimimaton EU herätteli politiikkaan

Huhtasaari on valmistunut opettajaksi ja työskennellyt myös ulkomailla ennen kuin siirtyi politiikkaan.

Huhtasaari sanoo viihtyneensä erinomaisesti aiemmassa työssään, joka samalla opetti myös tekijäänsä. Opetusalalle hän hakeutui osittain oman äitinsä esikuvan vuoksi.

Halu vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin syntyi poliittisen heräämisen kautta.

– Jos minulta olisi nuorempana, ehkä 28-vuotiaana kysytty, että haluatko poliitikoksi, niin se ei käynyt mielessäkään. Jostain tuli kuitenkin ajatus, etten pidä nykymenosta. Siihen liittyi monta eri asiaa, kuten toimimaton EU ja rahaliitto. Niistä ei silloin käyty kunnollista keskustelua, jotta ihmiset pääsisivät tietämään, minkä pohjalta valintoja tehdään. Isossa kuvassa politiikalla kuitenkin muutetaan eniten maailmaa.

Nigel Faragen puhelinnumero tallessa

Huhtasaari sanoo, että politiikkaan mukaan lähtemiseen oli osansa hänen luonteellaan.

– Olen lapsesta saakka puuttunut asioihin ja tarvittaessa myös huomauttanut. En ole koskaan pelännyt seistä yksin. Samoin olen aina ajatellut, että minä pystyn sanomaan asioista ja vaikuttamaan, ja sillä on merkitystä.

Huhtasaari mainitsi, että yksi hänen poliittinen esikuvansa on toinen europarlamentaarikko Nigel Farage.

– Olemme myös tavanneet ja keskustelleet politiikasta, mutta olen lähinnä seurannut Faragen toimintaa etäämmältä, useiden vuosien ajan. On minulla silti edelleen hänen puhelinnumeronsa.

SUOMEN UUTISET