Uudenvuodenpuheessaan sote-asioihin kantaa ottanut presidenttiehdokas Laura Huhtasaari pitää välttämättömänä, että presidentti puuttuisi eriarvoistumiskehitykseen.

– Presidentin on jämäkästi puolustettava suomalaisia ja Suomea. Presidentin velvollisuus arvojohtajana on puuttua päivän politiikkaan varsinkin eriarvoistumisen pysäyttämiseksi. Sote-uudistuspakko on saamassa entistä huolestuttavampia piirteitä. Pankkien omat vakuutusbulvaanit markkinoivat aktiivisesti yksityisiä terveysvakuutuksia. Näin pyritään luomaan runsaasti asiakassuhteita yksityisterveyspalveluiden tuottajille ennen sote-uudistusta ja valinnanvapauden voimaantuloa. Tämä meno ei saa enää jatkua. Minä kannatan julkista terveydenhoitoa.

Huhtasaari muistutti, että hänen oma keskeinen arvopohjansa lepää suomalaisten puolustamisessa. Valtion rajalliset resurssit on ohjattava suomalaisten sosiaaliturvan ja terveydenhuollon varmistamiseksi. Häneltä ei riitä hyväksyntää laittomasti maassa olevien terveyskulujen maksamiseen.

– On täysin edesvastuutonta, että nyt eläkkeellä olevien hyvinvointimme rakentajien lääkekorvauksista leikataan, jotta Kela, valtio ja kunnat pystyvät maksamaan laittomasti maassamme olijoiden ilmaisen terveydenhuollon, lääkkeet ja muun ylläpidon kustannukset.

– Ainoana presidenttiehdokkaana tämänkin arvokysymyksen puolustamiseen saan voimia ja tukea kansalaisten selvältä enemmistöltä. Suomalaisten enemmistö ottaisi kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat heti säilöön odottamaan palautusta joko kotimaahansa tai lähtömaahansa. Tämä parantaa huomattavasti myös sisäistä turvallisuuttamme ja erityisesti tyttöjen ja naisten turvallisuutta.

SUOMEN UUTISET