Perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen ottaa kantaa ruotsin kielen valinnaisuuden vaikutukseen maamme kilpailukykyyn.

– Pakkoruotsin poistamisella vahvistamme kilpailukykyämme. Saimme eilen seurata tv-uutisista kuinka Viro panostaa venäläisturistien tuomiin matkailutuloihin. He kehuivat Pietarista olevan lyhyemmän matkan Viroon kuin Lappeenrantaan. Virolaiset tarjoavat eurooppalaisen laadun ja palvelevat venäjän kielellä. Hintatasokin on matalampi. Suomi voi kilpailla laadulla ja osaamisella. Merkittävänä tekijänä on venäläisille tuotettu palvelu venäjäksi. Suomen on pysyttävä kilpailussa mukana, Turunen huomauttaa.

– Jo tällä hetkellä meillä on suuria ongelmia löytää venäjänkielisiä palvelualan osaajia Itä- ja Kaakkois-Suomen matkailukohteisiin. Matkailualan kasvavat työpaikat valuvat venäläisille suomalaisten kielitaidottomuuden vuoksi. Pahimpana uhkana voi nähdä sen, että satojen miljoonien matkailuinvestoinnit jää tyhjäkäytölle venäläisturistien siirtyessä eteläiseen naapuriimme. Olisikin tärkeää että pakkoruotsista luovutaan mahdollisimman nopeasti, ja venäjän kieli voisi olla valinnaisena ruotsin sijaan ainakin Itä-Suomessa ja pohjoisessa. Mieluiten koko Suomessa.

PS VERKKOTOIMITUS