Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Toimi Kankaanniemi (ps.) matkustaa hyvillä mielin viikonlopuksi Jyväskylään perussuomalaisten puoluekokoukseen. Median paisuttelut valintojen mahdollisista vaikutuksista eivät häntä hätkäytä, vaikka paljon muuttuu väistämättä.

– Luonnollisesti muutos on suuri, koska pitkäaikainen puheenjohtaja luopuu ja uusi valitaan joka tapauksessa. Onhan se suuri muutos, Kankaanniemi aprikoi eduskunnan aulassa perjantaina.

Viekö RKP:n kokous huomion?

Myös RKP pitää vuosittaista puoluekokoustaan kesäkuun toisena viikonloppuna, kuten heidän tapansa on.

– Pelkään kyllä vähän, että RKP:n puoluekokous vie huomiota – mutta jos ei, niin sitten meillä on iso tapahtuma, Kankaanniemi vitsaili.

Hän ei ottanut mitään kantaa julkisuudessa esitettyihin arvioihin jopa ministeripaikkojen muutoksista, jos valinta osuus puoleen tai toiseen.

– On uuden puheenjohtajiston asiana miettiä niitä kuvioita. En ota tässä vaiheessa niihin mitään kantaa, hän sanoi.

Ei merkkejä horjumisesta

Kankaanniemi ei pitänyt puheenjohtajavaihtoehtojen välistä kuilua kovin leveänä. Hän uskoo, että eduskuntaryhmä jatkaa joka tapauksessa entisellään – spekuloinneista huolimatta.

– Ei lopulta kauhean leveä. Minä luulen, että meidän ryhmämme jatkaa ihan entiseen tapaan – eihän ryhmässä tapahdu mitään muutosta. Se on se, mikä vaaleissa on tullut kaksi vuotta sitten, hän sanoi.

Siitäkinhän on spekuloitu?

– Niin, mutta en näe sellaisesta mitään merkkejä. Tietysti jokaisella valinnalla on jotakin vaikutusta ja pitääkin olla, Kankaanniemi puntaroi.

Veli-Pekka Leskelä