Epäillyistä on saatu ristiriitaisia ja erilaisia tietoja, kertoo Tutkinnanjohtaja Annukka Liukkonen Keskisuomalainen-lehdelle. Tekijöistä havaintoja nähneet todistajat ovat kertoneet muuhun viittaavaa, kuin mitä asianomistaja Kataja on itse kertonut.

Perussuomalaisten pitkäaikainen aktiivi Pekka Kataja joutui perjantaiaamuna kotonaan raa’an väkivallanteon kohteeksi.

Poliisi on kertonut epäilevänsä rikoksesta kahta miestä.

Väkivallanteon kohteena ollut Kataja kuvaili välittömästi tapahtuneen jälkeen pahoinpitelijöidensä olleen ”arabinnäköisiä”. Hän arvioi lisäksi, että teolla on poliittinen motiivi.

Keskisuomalainen-lehdelle asiaa kommentoineen tutkinnanjohtaja Annukka Liukkonen mukaan epäillyistä on saatu ristiriitaisia ja erilaisia tietoja. Liukkonen arvelee ristiriitaisten kertomusten johtuvan inhimillisestä syystä.

– Tilanne on ollut varsin raju ja traumaattinen, ja asianomistajan kertomus on ollut sen takia sekava. Tekijöistä havaintoja nähneet todistajat ovat kertoneet muuhun viittaavaa, kuin mitä asianomistaja on itse tiedottanut eteenpäin.

Ketään ei ole vielä otettu tapauksen johdosta kiinni.

Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä. Poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta numeroon 050-4560471 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi

SUOMEN UUTISET