Saksan hallitusneuvotteluista kantautuvien tietojen mukaan sikäläistä maahanmuuttopolitiikkaa ollaan tiukentamassa. Myös Tanskassa sosiaalidemokraatit käyttävät varsin perussuomalaisia puheenvuoroja. Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) peräänkuuluttaa Suomeenkin tervettä järkeä.

Huhtasaari muistuttaa tiedotteessaan, että perussuomalaiset ovat vaatineet niin Euroopan kuin kotimaankin parlamenteissa Välimeren sulkemista ja turvapaikkahakemusten käsittelyn siirtämistä Euroopan ulkopuolelle lähelle hakijoiden kotimaita. Turvapaikkaa hakevien henkilöiden tulisi myös pysyä vastaanottokeskuksessa hakemuksensa käsittelyn ajan.

– Suomessa kaikki muut puolueet ovat tyrmänneet ja kauhistelleet esitystämme. Sitä vastoin useat EU-maiden johtajat ovat tukeneet perussuomalaisten esitystä. Viimeksi Tanskan sosiaalidemokraattien puheenjohtajalta Mette Frederikseniltä tuli tukea esityksillemme. Saksan uuden hallituksen ministerisalkujako paljastaa, että Saksassa tullaan kiristämään maahanmuuttoa ja rajakontrollia, muistuttaa perussuomalaisten varapuheenjohtaja kansanedustaja Laura Huhtasaari.

– Itsenäisellä valtiolla on oikeus päättää kuka saa tulla rajan yli ja kuka ei. Itsenäisen valtion ei tarvitse suvaita omien arvojensa vastaisia arvoja. Tästä perussuomalaisten pitkäaikaisesta vaatimuksesta on tulossa Euroopassa uusi normaali.

Huhtasaari huomauttaa, että burkhan ja niqabin käyttö on kielletty julkisissa tiloissa jo Belgiassa, Hollannissa, Ranskassa ja Itävallassa. Myös Tanskan hallitus on valmistellut lakiehdotuksen musliminaisten käyttämän burkhan sekä niqabin kieltämisestä lailla. Samalla hallitus tahtoo kieltää kaikki muutkin kasvot peittävät asut julkisessa tilassa.

– On kansallista tervettä itsetuntoa ja turvallisuutta lisäävää kieltää kasvojen peittäminen myös Suomessa. On poliittista petosta uskotella, että burkhan ja niqabin kielto loukkaisi naisten itsemääräämisoikeutta. Joissakin muslimiyhteisössä tytöt ja naiset pakotetaan peittämään kasvonsa. Jos tyttöjä ja naisia ei päästetä ulos ilman burkhaa ja niqabia, se täyttää perheväkivallan kriteerit.

– Perussuomalaiset haluavat vapauttaa maassamme oleskelevat musliminaiset tällaisista pakotteista. Suomi ei saa jäädä asenneimpivaaralaisuudella uudesta eurooppalaisesta valtavirrasta, Huhtasaari korostaa.

SUOMEN UUTISET