Lentokentän työntekijät esittivät Isis-järjestöön liitetyn käsimerkin poseeratessaan kiitoradalla TikTok-videota varten. Lentokentän hallinto ei osoittanut ymmärtämystä terrorismin promoamista kohtaan vaan antoi miehille välittömän porttikiellon lentokenttäalueelle.

Kolme maahanmuuttajataustaista Düsseldorfin lentokentän työntekijää esittivät videolla Isis-terroristijärjestöön yhdistetyn käsimerkin, kertoo Focus-lehti. Miehet olivat huomioliivit päällä töissä lentokentän kiitoradalla, kun heitä kuvattiin TikTok-videolle.

Miehet tervehtivät videon kuvaajaa nostamalla kätensä etusormi pystyssä. Kohotettu etusormi viittaa siihen, että on vain yksi jumala, Allah. Kyseinen käsimerkki on erittäin tuttu Isis-terroristijärjestön videoilta.

Potkut ja poliisin puhutteluun

Koska tällaisten käsimerkkien esittäminen ei ole omiaan lisäämään asiakkaiden luottamusta lentoliikenteen turvallisuuteen, miesten kulkortit lentokentän turva-alueelle peruutettiin heti, kun video tuli lentokentän hallinnon tietoon. Alihankkijan palveluksessa työskennelleet miehet saivat potkut.

Lehtitietojen mukaan miehet ovat Saksassa syntyneitä maahanmuuttajataustaisia henkilöitä, joilla on Saksan kansalaisuus. Düsseldorfin poliisin tiedottaja kertoo, että kahta miehistä on puhuteltu asiasta. Kolmas on tällä hetkellä lomamatkalla.

Poliisin mukaan miehiä tullaan tarkkailemaan jatkossa. Myös Saksan sisäinen turvallisuuspalvelu on tietoinen tapauksesta.

Reaktio pystyyn nostettuun etusormeen saattaa kuulostaa liioitellulta, mutta Saksassa on yleisestikin erittäin tiukka suhtautuminen ääri-ideologioita edustaviksi tulkittuihin eleisiin ja tervehdyksiin. Rikoslain 86. luvun mukaan natsitervehdyksen tekemisestä voi saada jopa kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.

SUOMEN UUTISET