EU:n kriisitila jatkuu edelleen. Euroopan suuret maat eivät pysty huolehtimaan omistakaan asioistaan. Italia ja Ranska horjuvat taloudessa ja Britannian lähtö unionista on toteutumassa. Kaikenlaiset ”asiantuntijat” keskittyvät ilkkumaan Brexitin tilannetta, vaikkei kukaan oikeasti tiedä mitä tulee tapahtumaan, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä.

– Suomen valtapuolueiden poliitikkojen EU-liturgiaa on koomista kuunnella. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi eduskunnalle, että EU:n hyödyt ovat ”valtavat”, mutta hyödyistä ei ollut esittää yhtään esimerkkiä.

– Viime aikoina on nähty vapaan maahanmuuton ja avoimien rajojen haittavaikutuksia. Päättäjät ovat niiltä vaikutuksilta turvassa – kärsijän rooli jää tavalliselle kansalle, Mäkelä muistuttaa.

Rikollisilla vapaa liikkuvuus

Mäkelä huomauttaa, että hallitsemattoman ja hallitun maahanmuuton eron Euroopassa voi nähdä vertaamalla itäisen ja läntisen Euroopan joulukatuja.

– Lännessä ovat joulukadulla konepistoolein varustautuneet poliisit panssariautoissa, kadulla betoniporsaat ja naiset peloissaan. Itä-Euroopassa juhlitaan joulua turvallisesti.

– EU:n ansioksi on nähty rikollisuuden torjunta – väitän toisin. Strasbourghin ampujalla oli uutistietojen mukaan rikostaustaa kolmessa maassa, Oulun raiskaustapauksen epäilty saatiin kiinni Saksassa ja Suomeen on tullut satoja uusia seurattavia suojelupoliisille. Tämä kuulostaa rikollisten vapaalta liikkuvuuden mahdollistamiselta.

Suomen tehtävä on suojella suomalaisten etua

Mäkelä toteaa, että alkuperäinen EU ja kauppaliitto voisivatkin olla etumme.

– Integraation syventäminen oli pahasta, ja siitä tulisi palata kohti itsenäisten valtioiden Eurooppaa. EU-liittovaltio on torjuttava päättäväisesti ja tulee varautua euroalueen hajoamiseen.

– Suomen päättäjien tehtävä on suojella suomalaisten etua. Suomen tulee pitää kiinni päätösvallastamme ja rahapussistamme – pysyä vahvana itsenäisenä kansallisvaltiona, Mäkelä toteaa.

SUOMEN UUTISET