Osa Suomesta turvapaikan saaneista henkilöistä lomailee tai vierailee omassa lähtömaassaan. Perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkynen kyseenalaistaa kansainvälisen suojelun tarpeen kyseisten henkilöiden kohdalta ja vaatii heidän oleskelulupansa peruuttamista.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkynen vaatii Suomen maahanmuuttopolitiikan kiristämistä nykyisen huonon taloustilanteen ja maahanmuuton aiheuttamien erilaisten ongelmien vuoksi. Suomen avokätinen asumisperusteinen sosiaaliturva sekä muut etuudet ja vetovoimatekijät houkuttelevat turvapaikanhakijoita Suomeen.

– Valtion nopea velkaantuminen sekä väestön ikääntymisestä johtuva taloudellisen huoltosuhteen heikkeneminen ovat johtaneet siihen, ettei Suomella ole enää varaa harjoittaa nykyistä avoimien rajojen maahanmuuttopolitiikkaa. Suomen maahanmuuttopolitiikkaa on välttämätöntä kokonaisuudessaan tiukentaa samalla tavalla kuin esimerkiksi verrokkimaa Tanskassa on tehty, Mäkynen vaatii.

Lomailijat takaisin kotiin

On käynyt ilmi, että osa Suomesta turvapaikan saaneista henkilöistä lomailee tai vierailee omassa lähtömaassaan. Tällainen toiminta asettaa vahvasti kyseenalaiseksi kansainvälisen suojelun tarpeen kyseisten henkilöiden kohdalla.

Mäkynen vaatii, että jos turvapaikan saanut henkilö lomailee tai vierailee omassa lähtömaassaan, tulee hänen oleskelulupansa peruuttaa ja henkilö palauttaa takaisin lähtömaahansa.

Mäkynen teki asiasta eduskunnalle toimenpidealoitteen, ja kollega Mauri Peltokangas tuki esitystä sekä allekirjoitti sen ensimmäisten joukossa.

– Hallitus on tuonut koko eduskunnan syysistuntokauden monta maahanmuuttoa helpottavaa lakiesitystä eduskunnalle, vaikka muualla Euroopassa on kiristetty maahanmuuttopolitiikkaa. Suomi tekee helpotuksillaan maastamme yhä houkuttelevamman kohteen maahanmuuttojärjestelmämme hyväksikäytölle, ja tähän meillä ei ole enää varaa, Mäkynen sanoo.

Suomen Uutiset