SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajan Martti Hellströmin puhe herätti Espoon valtuustossa suurta hämmennystä. Hellström hehkutti espoolaisten naamanvärin vaihtumista hyvänä uudistuksena.

– Meillä vaihtuu kuulkaa Espoon naamaväri tässä seuraavan 30 vuoden kuluessa. Meidän valkonaamojen voisi olla viisasta ruveta valmistautumaan siihen niin, että se on rakentava, yhtä hyvä uudistus kuin aikoinaan vasarakirveskansan tuho, Hellström asetteli sanojaan.

Hellströmin puheesta silminnähden tyrmistynyt perussuomalaisten valtuutettu Simo Grönroos antoi demarin kuulla kunniansa. Suomen ja Pohjoismaiden historiasta maisterintutkinnon suorittanut Grönroos totesi, ettei historiasta vastaavaa puhetta löydy.

– Tämä on niin harvinaista, että porukka fanittaa sitä että väestö vaihtuu. Eihän tällaista ole historiassa missään ollut, että paukutellaan henkseleitä siitä että hienoa, jäädään vähemmistöksi kohta täällä Suomessa. Kuinka sekaisin täytyy olla, jos tuollaista fanittaa? Tuo loukkaa kaikkia. Tuo on aivan pimeätä.

Katso hurja sananvaihto Youtubesta (1 min 21 sek).

Valtuuston kokous pidettiin lokakuussa 2016.

Matias Turkkila