Peruskoulu on myllätty ja päivitetty piloille. Oppimistulokset laskevat vuodesta toiseen, ja Suomen asema matemaattis-luonnontieteellisten aineiden huipulla on enää kaukainen muisto. Virokin pyyhkäisi ohi Pisa-tuloksissa. Perussuomalaiset havaitsee useita syitä rappeutumiselle, joka koulumaailmassa paraikaa jyllää.

Opetusministeri Li Andersson kieltäytyy näkemästä syy-yhteyttä maahanmuuton ja oppimistulosten heikkenemisen välillä.

Katso kouluja koskeva eduskunnan kyselytunnin kooste (juttu jatkuu videoikkunan alapuolella):

Kansanedustaja Sakari Puisto toimittaja Suomen Uutisten haastattelussa

Vihervasemmisto monimutkaisi Suomen koululaitoksen ja ajoi kriisiin

Suomen Uutiset on uutisoitunut Suomen koulun kriisistä vuosien varrella. Kaksi vuotta sitten ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi valtiotieteen lisensiaatti Mai Allon raportin nimeltään Koulukirja.

Allo purki kirjassaan 10 peruskouluun liittyvää myyttiä ja esitti yhtä monta valuvikoja korvaavaa politiikkasuositusta. Teos pureutui koulujen politisoitumiseen ja vaati paluuta perusasioihin: tietojen ja taitojen oppimiseen edistyksellisten asenteiden omaksumisen sijaan.

Kirjan ydinviesti oli se, että vasemmiston pilaama koululaitos on palautettava raiteilleen.

Maahanmuutto vaikuttaa kouluihin – opetusministeri ei tätä myönnä

Perussuomalaiset toivat esiin koulujärjestelmän hätätilaa eduskunnan kyselytunnilla 19.1.2023.

– Suomessa on suurin maahanmuuttajataustaisten ja muun väestön oppimistulosten välinen ero koko länsimaissa, totesi perussuomalaisten kansanedustaja Sakari Puisto.

Puisto on itse väitellyt filosofian tohtoriksi Cambridgen yliopistossa vuonna 2004.

Maahanmuutosta johtuva koulujen segregaatio eli alueellinen eriytyminen on todellinen ilmiö. Se on myös vihervasemmiston kipukohta, jota he väistelevät tehokkaasti.

– Ongelmaa pyritään lakaisemaan maton alle, koska sen ratkaisemiseen ei ole muita vaikuttavia keinoja kuin haitallisen maahanmuuton vaikeuttaminen ja vähentäminen, selkeytti Jussi Halla-aho, filosofian tohtori hänkin.

– Se taas ei maahanmuuttohurmoksessa eläville puolueille käy, hän korvensi.

Järjestelmätason ongelmia ei pystytä ratkomaan, mikäli tosiasioita ja juurisyitä ei kyetä tunnistamaan. Ongelmat eivät poistu maahanmuuttoa lisäämällä. Ongelmien syynä eivät ole lapset vaan lyhytnäköinen maailmanpelastelupolitiiikka.

MARIA ASUNTA