Perussuomalainen Nuoriso vaatii ministeriötä keskeyttämään välittömästi kansalaispaneelin tuottaman sananvapautta koskevan raportin valmistelun. “Kansalaispaneelin” tuottamassa raportissa ehdotetaan mm. ilmianto-organisaatiota ja antitrolleja, jotka valvoisivat sosiaalisen median keskustelua.

Perussuomalainen Nuoriso katsoo, että raportissa esitetyt keinot olisivat äärimmäisen vahingollisia sananvapaudelle ja loukkaisivat keskeisiä perusoikeuksia törkeällä tavalla.

– Olen äärimmäisen hämmästynyt siitä, että ministeri Sirpa Paatero kehtaa silmiään räpäyttämättä esitellä tämän kaltaisia raportteja ja vielä todeta, että valmistelutyö niiden saattamiseksi eteenpäin lainsäädännöllisessä prosessissa alkaa. Onko Suomen hallitus sokaistunut koronakriisin varjossa perusoikeuksien merkityksestä? kysyy järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

– Vaadimme, että ministeri Paatero pitää uuden tiedotustilaisuuden, jossa hän toteaa raportin esittämät keinot loukkaaviksi demokratiaa ja sananvapautta kohtaan. Ministeriltä voisi olettaa edes perustason ymmärrystä perusoikeuksista ja sananvapaudesta.

Ärsyttävän puheen sietäminen on sananvapauden hinta

Perussuomalainen Nuoriso muistuttaa, että sananvapauden hinta on myös loukkaava ja ärsyttävä puhe. Jos yhteiskunta pyrkii sensuroimaan omien kansalaistensa puheita vielä nykyistäkin enemmän, ollaan tilanteessa, jossa Suomea ei voi hyvällä tahdollakaan enää kutsua oikeusvaltioksi.

Nuorisojärjestöstä todetaan, että jos vastaava ehdotus olisi tullut esimerkiksi Unkarista, niin Yleisradiolla olisi jo tähän mennessä järjestetty useita keskusteluita, joissa ehdotukset haukuttaisiin pystyyn. Perussuomalainen Nuoriso toivoo jokaisen suomalaisen ottavan osaa keskusteluun – vielä se on mahdollista.

Mitä tekevät demarit sitten, kun valta vaihtuu?

– Paateron ja kumppaneiden tulisi ymmärtää, että ne sananvapautta kaventavat lait pätevät silloinkin, kun he eivät ole enää hallituksessa. Mitä demarit sitten tekevät, kun valta vaihtuu? Hallitusasemasta on helppo olla ymmärtämättä sitä, miten oppositiossa voi vaikuttaa valtakunnanpolitiikkaan, jos kaikki kritiikki kielletään ’maalittamisena’, pohtii järjestön hallituksen jäsen Lauri Laitinen.

– Tekin olitte juuri neljä vuotta oppositiossa, mutta sen ajan näköjään unohtaa helposti. Vasemmalla laidalla on jo tarpeeksi ilmianto-organisaatioita, jotka ajavat väärämieliset ulos työpaikoista ja somealustoista. Viimeinen asia, joka voisi vielä pahentaa asiaa, olisi antaa valtion mandaatti tällaiselle toiminnalle.

Suomen Uutiset