Perussuomalainen Nuoriso julkaisi muutama päivä sitten “mustiin säkkeihin” pukeutuneita naisia esittävän videon, jossa nostettiin esille se, miten islamin nimissä poljetaan naisten oikeuksia. Keskustelunavauksella nuorisojärjestö haluaa kiinnittää huomion Suomeen juurtuvaan ilmiöön, josta moni vaikenee: naisten alistamiseen rinnakkaisyhteiskunnissa.

Rinnakkaisyhteiskunnissa esiintyvässä alistuskulttuurissa hallitaan naisten pukeutumista, liikkumista ja elämistä kunniaväkivallan uhalla sekä solmitaan pakkoavioliittoja ja silvotaan tyttölasten sukuelimiä. Tämän näkyvin ilmentymä on musliminaisten kasvot peittävät burkat ja niqabit, joita käyttävät vanhoillisemmat muslimit tavanomaisen huivin sijaan.

Islamin oppeihin kuuluu ajatus, että naisen kauneus kuuluu yksinomaan hänen aviomiehelleen, oli nainen sitten alaikäinen tyttö, vaimo, eronnut tai leski. Tämä edellyttää naista kätkemään kauneutensa kaikkien muiden miesten kuin aviomiehen ja omien verisukulaisten katseilta.

– Ovatko naiset aidosti vapaita päättämään pukeutumisestaan, kehostaan taikka elämästään tällaisessa ympäristössä? On vaikea uskoa, kun katsoo hunnusta tai uskosta luopuneihin kohdistuvaa kunniaväkivaltaa. Suomen on otettava nollatoleranssi vieraille tavoille, jotka ovat täysin ristiriidassa tasa-arvokäsityksemme kanssa, vaatii puheenjohtaja Lauri Laitinen.

Naisten alistamista ei pidä suvaita

Perussuomalainen Nuoriso vaatii naisten kasvot peittävien burkien ja niqabien kieltämistä, tiukempia rangaistuksia kunniaväkivaltaan tai naisten sukuelinten silpomiseen syyllistyneille sekä näiden maastakarkotusta. Lisäksi suomalaiseen yhteiskuntaan kotoutuvilta on edellytettävä sukupuolten tasa-arvoista kohtelua esimerkiksi vaatimalla heitä kättelemään vastakkaisen sukupuolen edustajaa osana “kansalaisuusseremoniaa” Tanskan tapaan.

– Tämä olisi selkeä signaali maahanmuuttajille siitä, että Suomessa vaaditaan tulijoita luopumaan syrjivistä tavoistaan eikä heillä ole oikeutta vaatia suomalaista yhteiskuntaa suvaitsemaan heidän syrjiviä tapojaan. Siinä ei ole mitään väärää puolustaa naisten oikeutta elää vapaasti, sanoo videolla esiintynyt hallituksen jäsen Nanna Väätäinen.

Suomen Uutiset