Perussuomalaisten puoluehallitus ottaa perjantain kokouksessaan voimakkaan torjuvan kannan autojen seurantajärjestelmään. Puoluehallituksen mukaan autoilijoiden kyttäämistä tai kyyläystä ei voida hyväksyä.

– Liikenne- ja viestintäministeriön ehdotus selvitykseksi liikenneverkon kehittämisestä julkaistaan ensi viikon torstaina. Julkisuudessa esitelty malli käyttömaksuihin perustuvasta rahoituksesta johtaa hyvin todennäköisesti autoilijoiden seurantaan, vaikka muuta yritetään uskotella, puoluehallitus toteaa kannanotossaan.

Perjantaina kokoontunut perussuomalaisten puoluehallitus on kokouksessaan linjannut, että puolue ei tule hyväksymään autojen seurantajärjestelmää.

– Tällaisesta autoilijoiden seurantajärjestelmästä ei ole hallitusohjelmassa sovittu emmekä tule sellaista hyväksymään. Tämä digitalisaatiohuuman idea kurittaa jälleen kerran työttömiä, vähävaraisia sekä niitä, jotka työssään autoa välttämättä tarvitsevat, esimerkiksi pienyrittäjiä. Se ei perussuomalaisille käy, puoluehallitus toteaa.

– Edelliset hallitukset jättivät tieverkkomme surkeaan kuntoon. Tämä hallitus on lisännyt tienpitoon kohdistettavia määrärahoja.

– Jos tahtotilaa myös muilta hallituspuolueilta löytyy, niin keinoja tieverkkomme kunnostamiseksi kyllä löytyy. Perussuomalaiset eivät ole tässä kokonaisuudessa sitoutuneet mihinkään muuhun kuin asian selvittämiseen. Kaikki muu on auki, puoluehallitus muistuttaa.

SUOMEN UUTISET