Perussuomalaiset eivät hyväksy kyttäysperusteista autoilijoiden seurantajärjestelmää, ilmoittaa puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo tiedotteessaan.

Slunga-Poutsalo muistuttaa, että edellisillä hallituskausilla tieverkkomme kuntoon ei ole juuri kiinnitetty huomiota.

– Tieverkostomme on päässyt rapautumaan surkeaan kuntoon. Korjausvelka yritetään nyt maksattaa maaseudun asukkailla ja niillä jotka välttämättä tarvitsevat omaa autoa tässä pitkien matkojen maassa.

– Seurantajärjestelmään, oli se rakennettu miten tahansa, liittyy aina isoja periaatteellisia ongelmia. Seurantajärjestelmää ei pidä lähteä toteuttamaan pelkän digitalisaation huumassa, puoluesihteeri toteaa.

– Julkisuudessa esitelty malli on rankaisemassa Kehä kolmosen ulkopuolella eläviä suomalaisia, jotka tarvitsevat autoa jokapäiväiseen elämiseen. Kaikkien suomalaisten kotiovelle ei raitiovaunu kolise tai metro vihellä. Tästä omapäisestä ideasta kärsivät eniten jälleen kerran työttömät, vähävaraiset sekä työssään autoa tarvitsevat, saati pienyrittäjät.

– Yksin laitteisto maksaisi useamman satasen. Lisäksi laitteisto pitäisi asentaa sertifioidulla asentajalla, joka asentaisi sen siten, ettei laitetta pääsisi näpelöimään. Kustannukset nousisivat ajoneuvoa kohti noin tuhanteen euroon. Näistä kertyisi autoilijoille miljardin euron laitekulut. Vastaavasti idea avaisi miljardien monopolimarkkinat yksittäiselle yritykselle.

– Perussuomalaiset eivät hyväksy kyttäysperusteista ratkaisua. Tällaista autoilijoiden seurantajärjestelmää ei ole hallitusohjelmassa. Jos tieverkoston korjausvelka ylipäätään katsottaisiin perustelluksi kerätä kilometrimaksuilla, niin se voitaisiin siinä tapauksessa toteuttaa ilman kalliita lisäkustannuksia autojen katsastusten yhteydessä jo nykyisellään kerättävien mittarilukemien pohjalta, korostaa Slunga-Poutsalo.

Suomen uutiset