Perussuomalaiset nostivat tänään eduskunnan suullisella kyselytunnilla esille kotimaisen maatalouden vaikeudet. Sadot kärsivät viime kesänä sateista ja tänä vuonna kuivuus uhkaa. Lisäksi EU-komissio on esittänyt, että Brexitin myötä EU:n rahoitusvajetta paikattaisiin leikkaamalla maatalouden tuista.

– Suomen hallitus tapansa mukaan kumartelee EU:lle eikä pidä Suomen etua riittävästi esillä, kansanedustaja Ritva ”Kike Elomaa totesi.

– Miten on mahdollista, että suomalainen maatalous ajetaan hätätilaan keskustan ollessa pääministeripuolue?

Elomaa tivasi, miten hallitus turvaa suomalaisen maatalouden kannattavuuden.

– Me perussuomalaiset vaadimme jatkossakin suomalaista puhdasta ja turvallista ruokaa suomalaisten pöytiin! Kyse on maatalouden hätätilasta!

Seuraavalla vaalikaudella mitataan kotimaisen maatalouden kohtalo

Perussuomalaiset arvioivat, että seuraavalla vaalikaudella 2019-2023 ratkaistaan, onko Suomessa maataloustuotantoa jatkossa ja sen myötä suomalaisia elintarvikkeita ja kaiken tuotannon tuomia satoja tuhansia työpaikkoja.

– Nuoret eivät pian pysty jatkamaan taloudellisesti, fyysisesti ja henkisesti raskasta työtä, kun suuri sukupolvi lopettaa.

Elomaa huomautti, että suomalainen kuluttaja haluaa jatkossakin puhdasta, turvallista ja eläinten hyvinvoinnin huomioon ottavaa ruoantuotantoa.

– Tämä hallitus on ajanut maatalouden sellaiseen tilaan, ettei pian jatkuvuutta ole. Nuori sukupolvi on saatava mukaan. Kuinka hallitus vastaa tähän huutoon? Elomaa kysyi.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vastasi, että hallitus on täysin samoilla linjoilla perussuomalaisten kanssa. Leppä lupasi, että hallitus haluaa pitää ruoantuotannon Suomessa huoltovarmuutta vaarantamatta eikä tule nöyristelemään EU:n edessä.

Toimenpiteinä Leppä mainitsi muun muassa tulevan elintarvikelain uudistamisen sekä sen, että hallitus ei aio suostua EU:n tukileikkauksiin.

Perussuomalaiset ovat tyytyväisiä, jos hallitus on nyt herännyt maatalouden kurjaan tilaan.

SUOMEN UUTISET