Perussuomalaiset kysyivät tänään suullisella kyselytunnilla niin sanotusta sopeutumiseläkkeestä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on aiemmin ilmoittanut kannattavansa kansalaisaloitetta sopeutumiseläkkeen poistamiseksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehto jätti lakialoitteen samasta aiheesta jo huhtikuussa 2016.

– Samaan aikaan, kun oikeita töitä tehneiden eläkeläisten ostovoima heikkenee ja meillä on puoli miljoonaa eläkeläistä köyhyysrajan alapuolella, meillä on sopeutumiseläkkeellä elosteleva eliitti, joka saa jopa kuuden tonnin eläkettä iästä ja varallisuudesta riippumatta! Lehto huomautti.

– Perussuomalaisten kanta on selvä. Me olemme valmiit poistamaan tämän epäoikeudenmukaisuuden.

Suojaraha on poistettava

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan sopeutumiseläkkeen käytössä on havaittu väärinkäytöksiä, joissa esimerkiksi oman yrityksen kautta on nostettu pääomatuloja, jotka eivät vaikuta sopeutumiseläkkeen suuruuteen.

– Tällaiset moraalittomuudet on estettävä ja ilman niitäkin tällainen suojaraha pitää poistaa.

Lehto moitti hallitusta siitä, että samaan aikaan, kun Suomen talous nousee, hallitus ei sijoita eläkeläisköyhyyden ratkaisemiseen.

Sipilä kiersi kysymyksen

Lehto kysyi, miten hallitus suhtautuu sopeutumiseläkkeen poistamiseen.

– Oletteko valmiita osoittamaan oikeutta oikeille eläkeläisillemme parantamalla heidän ostovoimaansa? Lehto lisäsi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kiersi kysymyksen sopeutumiseläkkeestä ja hallituksen kannasta. Hän totesi, että asia on eduskunnan käsissä eikä asiasta ole hallituksen esitystä.

SUOMEN UUTISET