Simo Grönroos katsoo, että perussuomalaisten vaalimainosten poistamisen taustalla kytee pelko perussuomalaisten kannatuksen noususta. – Tiettyjä poliittisia kantoja kannattavat ihmiset ja ryhmät eivät enää näyttäisi hyväksyvän erilaista ajattelua. Se sitten johtaa kipuiluun.


Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos ilmaisee huolensa siitä, että Helsingin kaupunki on lähtenyt painostamaan toimijoita siten, että yksityisen puolueen vaalimainoksia poistetaan julkisesta tilasta.

– Mainosten poistaminen on samalla puuttumista demokratian perusasioihin ja mielipiteenvapauteen, Grönroos toteaa.

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) mahtikäskyn seurauksena ulkomainosyhtiö JCDecaux on ryhtynyt poistamaan Helsingin katukuvasta perussuomalaisten vaalimainoksia, joissa otetaan kantaa asuntojonoihin. Mainoksia on ollut esillä Helsingin julkisen liikenteen pysäkeillä.

Vapaa keskustelu kuuluu demokratiaan

Grönroos korostaa, että demokratiaan kuuluu vahvasti vapaa keskustelu ja erilaisten näkökulmien nostaminen esille. Tällöin keskustelua pitäisikin pyrkiä jatkamaan sen sijaan, että keskustelua estetään.

– Jos joku on näistä asioista eri mieltä, niin sitten voi aina esittää vastakkaisen näkemyksen. Sitähän poliittisen keskustelun pitäisi olla. Siinä tapauksessa, että jos katsoo Helsingin asuntopolitiikan olevan kunnossa, niin on mahdollista esittää sitä mielipidettä tukevia argumentteja.

Opposition toimintaa hankaloitetaan

Grönroos on tietoinen Helsingin perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaiden reaktioista vaalimainontaan puuttumiseen.

– Somen puolella voi nähdä, että monet ovat jopa tyrmistyneitä. Tähän mennessä lähinnä vain ulkomaan uutisista on voinut lukea siitä, miten oppositiopuolueiden toimintaa hankaloitetaan ja estetään epädemokraattisin keinoin. Onhan se surullista, että tällaisia piirteitä on esillä nyt Suomessakin.

Grönroos näkee, että taustalla kytee pelko perussuomalaisten kannatuksen noususta.

– Pohjimmiltaan samasta on kyse, kun on nähty, miten useita perussuomalaisten vaalimainoksia on rikottu ympäri Suomea. Tiettyjä poliittisia kantoja kannattavat ihmiset ja ryhmät eivät näyttäisi hyväksyvän erilaista ajattelua. Se sitten johtaa kipuiluun.

SUOMEN UUTISET