Puheenjohtaja Riikka Purra kertoo hyvistä uutisista sivuillaan. Perustuslakivaliokunta on päätynyt tänään kannalle, että rajan sulkeminen kokonaan on mahdollista.

Purra kirjoittaa:

”Juuri näin!

Tämä on merkittävä lausunto – ja toinen tärkeä askel oikeaan suuntaan. Vielä tarvitaan se kolmas.

Luotan siihen, että hallintovaliokunta hoitaa homman loppuun juhannuksen jälkeen, ja saamme eduskunnasta ulos tehokkaan lainsäädännön, joka mahdollistaa laajamittaiselta maahantulolta suojautumisen.

Perussuomalaisten linja on ja pysyy – ilman koko itärajan sulkemisen mahdollisuutta ja rajavartijoiden toimivaltuuksia olla ottamatta vastaan turvapaikkahakemuksia emme voi hyväksyä myöskään täysin epäkelpoa valmiuslakiesitystä. Sen rajaan liittyvät kohdat keskittyvät vain tulijoiden entistä tehokkaampaan vastaanottoon. Tulijat on pysäytettävä rajojemme ulkopuolelle. Mitä järkeä olisi tehdä lainsäädäntöä, joka vain lisää haavoittuvuuttamme?

Perustuslakivaliokunnan lausuntoon jättivät eriävän mielipiteen vihreät ja vasemmistoliitto muun muassa siksi, että valiokunnan ”kanta poikkeaa esityksen perusteluissa ja lakiehdotuksessa omaksutuista tulkinnoista”.

Siinä he ovat oikeassa. Ja onneksi poikkeaa.

Isänmaa kiittää.”

Purra kiittää perustuslakivaliokunnan perussuomalaisia – Olli Immosta, Sakari Puistoa ja Jukka Mäkystä ansiokkaasta työstä:

SUOMEN UUTISET