Hallitustunnustelija, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi hetki sitten Helsingin Säätytalolla, että hallitusneuvottelujen maali alkaa häämöttää.

Petteri Orpo kertoi tiedotustilaisuudessa, että lähes kaikki muu alkaa jo olla valmista – paitsi että hallitusneuvottelujen talouspöytä tekee edelleen omaa työtään.

– Kun ohjelmat valmistuvat, heille (talouspöytään) jää se iso työ vetää kaikki yhteen ja kirjata talousvaikutukset omiin papereihinsa ja viimeistellä verotyö.

Orpo totesi, että on sinänsä täysin realistista odottaa, että hallitusneuvotteluissa valmista tulee huomenna.

– Puheenjohtajapöytä on pystynyt päättämään jo lähes kaiken maaliin, lukuun ottamatta eräitä pieniä viilauksia.

Neuvotteluratkaisut vielä talouspöytään

Myös tänään neuvotteluissa on ratkottu isoja kokonaisuuksia. Muun muassa sote-kokonaisuus on jo hyväksytty puolueiden puheenjohtajien pöydässä.

– Nyt enää odotetaan ja kannustetaan talouspöytää pääsemään maaliin. Siellä on edelleen iso työ, koska kaikki asiat vyörytetään sinne. Veroratkaisujen kanssa edelleen työtä riittää.

Orpo sanoi olevansa luottavainen, että se porukka, joka on neuvotteluissa tehnyt jo lähes kaksi kuukautta töitä ymmärtää, että ratkaisun hetket ovat käsillä. Orpo ei kuitenkaan halua kasata neuvottelijoille lisää painetta julkisuuden kautta.

– Neuvottelijoilla on tarpeeksi painetta jo nyt, että minä en halua asettaa sitä lisää. Yksi asia on siinä, että on vielä vedettävä yhteen säästöjen ja menopaineiden kokonaisuus siten että raamit pysyvät kasassa. Toinen on, että kun tehdään lopullisia päätöksiä eri verolajeista, kokonaisuudesta tulee vastuullinen ja tasapainoinen ja vastaa hallitusohjelman yleistä veropolitiikan linjaa.

SUOMEN UUTISET