Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio kysyi suullisella kyselytunnilla pääministeri Juha Sipilältä hallituksen EU-politiikasta. Hän viittasi EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin puheeseen, jossa tämä linjasi unionin tulevaisuutta.

– Junckerin puheessa kerrottiin, että komissio haluaa EU:lle puolustusunionin ja talousministerin sekä Schengen-alueen voimakasta laajentamista Bulgariaan ja Romaniaan.

– Lisäksi haluttiin EU:lle yksi superjohtaja. Kaikki tämä merkitsee EU:n liittovaltiokehityksen selvää etenemistä ja Suomen itsemääräämisoikeuden vähenemistä entisestään, Tavio aloitti.

”Miksette noudata hallitusohjelmaa?”

Pääministeri Sipilä on jo ehtinyt kehua Junckerin puhetta. Tavion mukaan tässä on selvä ristiriita hallitusohjelmaan nähden.

– Voimassaolevan hallitusohjelman mukaan Suomi tavoittelee vähemmän EU:n sääntelyä. Hallitusohjelman mukaan EU:n integraatiota ei ole tarpeen syventää kaikilla politiikan aloilla. Miksette noudata hallitusohjelmaa? Mitkä tarkalleen ovat ne politiikan alat, joilla ette ole syventäneet integraatiota? Tavio ihmetteli.

Suomen etu ei paina

Tavio totesi, ettei Pariisissa ja Berliinissä paljon Suomen etu paina. Hän huomauttaa, että liittovaltiokehitystä ajetaan Suomessa vastoin kansan tahtoa ja pimennossa.

– Pääministeri Sipilä, milloin Suomen kansa on antanut hallituksen mielestä suostumuksensa siihen, että Suomi viedään osaksi EU:n liittovaltiota? Tavio kysyi.

Sipilä kehui vastauksessaan muun muassa vapaata kauppaa ja puolustusyhteistyötä, mutta ei kommentoinut niin sanottua superjohtajaa tai liittovaltiokehitystä erikseen.

SUOMEN UUTISET

Tagit