Särkänniemen delfiineistä nousseen kohun myötä on paikallaan nostaa esiin Suomen tuotantoeläinten ja eläinten hyvinvointi yleensä, sanovat perussuomalaiset kansanedustajat, eduskunnan eläinsuojeluryhmän jäsenet Ritva Elomaa (pj.), Laura Huhtasaari, Anne Louhelainen ja Leena Meri.

Eläimille suotava itseisarvo

Ilta-Sanomat kirjoitti (1.9.16), että eläinsuojelulain valmistelu on kestänyt ihan liian kauan.

– Se pitää paikkansa. Kuulumme eduskunnan eläinsuojeluryhmään ja pyrimme voimakkaasti vaikuttamaan siihen, että eläinsuojelulaki saadaan valmiiksi tällä vaalikaudella. Mielestämme uuden lain tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota eläinten olosuhteisiin ja hyvinvointiin sekä suoda eläimille myös itseisarvo.

– Tavoitteemme on saada uusi eläinsuojelulaki voimaan tällä hallituskaudella, Meri sanoo.

Valvonta ei ole aukotonta

Perussuomalaiset kansanedustajat haluavat kiinnittää huomiota erityisesti tuotantoeläinten kohteluun.

– Mielestämme tuotantoeläimet eivät saa kärsiä turhaan missään elämänsä vaiheessa. Tämä koskee niin halal-lihan teurastustapaa kuin ylipäätänsä tuotantoeläinten olosuhteita. On niissä Suomessakin vielä parannettavaa, Meri toteaa.

– Somerolta karmeassa kunnossa löytyneet lampaat ovat osoitus siitä, että eläinsuojeluvalvontamme ei ole aukotonta. Tällaista ei pitäisi voida Suomen kaltaisessa sivistysvaltiossa tapahtua.

SUOMEN UUTISET