Perussuomalaiset Nuoret on tänään julkaissut Rikoslaki remonttiin! -ohjelman, jonka tarkoituksena on uudistaa Suomen rikoslakia paremmin vastaamaan yleistä oikeustajua. Ohjelmassa poistetaan mahdollisuudet lieventää vakavien rikosten tuomioita esimerkiksi ensikertalaisuuden, aiempien tuomioiden tai mediahuomion varjolla.

”Rikollisten päänsilittelyn aika on ohi”

Perussuomalaiset Nuoret myös kriminalisoisi eläinseksin, laittaisi rattijuopot telkien taakse ja kiristäisi tuntuvasti minimituomioita lapsiin kohdistuvissa seksuaalirikoksissa.

– Suomessa annettavat tuomiot eivät sovi kunnon kansalaisen moraaliin. Raiskaajat ja rattijuopot pääsevät takaisin kadulle välittömästi tekonsa jälkeen, ja toistuvista rikoksista jopa palkitaan niputtamalla useita tuomioita paljousalennuksella yhteen. Rikoslaki antaa nykyisellään aivan liikaa tekosyitä lieventää väärintekijöiden tuomioita. Rikollisten päänsilittelyn aika on ohi! vaatii Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja, rikoslakiprojektin vetäjä Tiina Ahva.

Ulkomaalaisille rikollisille nopea poisto maasta

Perussuomalaiset Nuoret vaatii, että rikoksen tekemiseen sisältyy aina ankaran rangaistuksen pelote, eikä oikeuslaitos ota tehtäväkseen rikollisen suojelua uhrin sijaan. Tuomioiden asteikkoa on kokonaisuudessaan kiristettävä kaksinkertaistamalla määräaikaisen vankeusrangaistuksen maksimipituus 24 vuoteen.

Lisäksi esimerkiksi alle 15-vuotiaiden rajut koulukiusaamistapaukset ja järjestelmällinen rikollisuus on saatava rikoslain piiriin poistamalla rikosoikeudellisen vastuun kiinteä alaikäraja ja korostamalla tuomioistuimen harkintaa.

– Vaarallisen rikollisen ei kuulu kulkea vapaana, ennen kuin rangaistus todella on kärsitty ja tekoja mietitty. Jos ulkomaalainen osoittaa täydellistä haluttomuutta sopeutua Suomeen syyllistymällä vakavaan rikokseen, ainoa oikea ratkaisu on nopea poisto maasta, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Perussuomalaisten Nuorten Rikoslaki remonttiin! -ohjelma sisältää 21 konkreettista muutosehdotusta Suomen rikoslakiin. Ohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

SUOMEN UUTISET