

LEHTIKUVA
Purra: Suomen energiapolitiikka ei saisi nojata ideologisiin ratkaisuihin – ”Keskeinen intressi on turvata kohtuuhintaisen energian saanti kansalle”
Elinkeinoelämän keskusliiton eilisessä vaalitentissä kaikki eduskuntapuolueiden johtajat, vasemmistoliiton Li Anderssonia lukuun ottamatta, ilmoittivat kannattavansa lisäydinvoimaa ensi vaalikaudella. Perussuomalaiset vaatii laajaa energiapalettia, johon sisältyvät edelleen myös kivihiili ja turve.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra antoi EK:n vaalitentissä myös kiitokset vihreille siitä, että puolue on hiljattain muuttanut kantaansa ydinvoima-asiassa. Ydinvoima on aiemmin ollut vihreille iso periaatteellinen kysymys, jonka vuoksi puolue on kahdesti aiemmin jopa lähtenyt hallituksesta.
Purra muistutti, että energiakriisin taustalla on vahvasti myös Keski-Euroopan, erityisesti Saksan, päätökset ajaa ydinvoimatuotantoa alas.
– Se on tietenkin yksi syy siihen, että tilanne on tällä hetkellä niin huono kuin se on.
Purra sanoi, että Suomen energiapolitiikka ei saisi jatkossakaan nojata ideologisiin ratkaisuihin, vaan olennaista on huolehtia siitä, että käytössä on koko paletti.
– Teknologian kehittymisen kautta myös muista tuotantomuodoista voidaan tehdä vähäpäästöisiä.
Vihreän siirtymän tilalle sinivalkoinen siirtymä
Purra linjasi, että Suomen energiapolitiikassa tällä hetkellä ykkösintressi on irtautua venäläisestä energiasta. Toinen intressi on turvata riittävän kohtuuhintaisen energian saanti kansalle.
– Tällä hetkellä energia ei ole kohtuuhintaista, ja se vaikuttaa niin kotitalouksiin, yrityksiin kuin teollisuuteenkin.
Perussuomalaiset katsoo, että toimivaa tuotantoa ei pidä hylätä energiakriisissä.
– Laajaan energiapalettiin sisältyvät edelleen kivihiili ja turve, niitä meidän ei kannattaisi ajaa alas. Kannattaa myös huomata, että meillä ei vielä ole vedyllä tai sähköllä toimivia rahtilaivoja, jotka tuovat meille tavaroita ja huolehtivat suomalaisesta viennistä. Eikä ole sähkökäyttöisiä rekkoja, jotka kuljettavat tukkeja sahoille. Meidän on siis oltava realisteja.
Perussuomalaiset torjuu hallituksen vaaliman vihreän siirtymän. Perussuomalaisten keväällä lanseeraama malli on sinivalkoinen siirtymä, jossa ympäristö- ja energia-asioissa toimitaan järkevästi Suomen etu edellä, suhteellisuudentajua käyttäen, omavaraisuus ja huoltovarmuus kärjessä. Sinivalkoisessa siirtymässä ymmärretään, että suomalaiset työpaikat, teollisuustuotanto ja ruoka ovat sekä ilmastotekoja että turvallisuuspolitiikkaa.
Poliittista prosessia uhkaa elokapinaistuminen
Tällä viikolla uutisoitiin Suomen ensimmäisestä ilmasto-oikeudenkäynnistä. Ympäristöjärjestöt Greenpeace ja Suomen luonnonsuojeluliitto ovat valittaneet hallituksen riittämättömistä ilmastotoimista korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Järjestöjen mukaan hallitus ei ole noudattanut ilmastolakia, koska se ei ole käynnistänyt hiilinielujen pelastuspakettia.
Vihreiden puheenjohtajaa, ympäristöministeri Maria Ohisaloa vaalitentissä tuurannut vihreiden ryhmyri Atte Harjanne sanoi pitävänsä tapausta ”normaalina kansalaisyhteiskuntatoimintana”. Purra sen sijaan sanoi, että hän ei pidä hyvänä sitä, että poliittinen prosessi ”elokapinaistuu”.
– Kansalaisjärjestöillä on tietysti täysi oikeus toimia, niin järjestöt toimivat muillakin sektoreilla, esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa. Puhutaan erilaisista etujärjestöistä, joista monet – hassua sinänsä – ovat verorahoilla tuettuja.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- sinivalkoinen siirtymä vihreä siirtymä ympäristöjärjestöt ilmastotoimet omavaraisuus Atte Harjanne verovarat työpaikat puheenjohtajatentti Energian hinta kotimainen ruoka kotitaloudet Maria Ohisalo Kivihiili Riikka Purra Ydinvoima Turve Li Andersson Huoltovarmuus vihreät perussuomalaiset hallitus Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hallituksen rivit repeilevät riidellessä: Kepu sooloilee, Marin livahti maailmalle, Ohisalo jätti tänään väliin EK:n puheenjohtajatentin – ”Hallituksen peli on menetetty”

Perussuomalaisilta laaja politiikkaohjelma maaseudun pelastamiseksi: Kotimaisen ruuantuotannon tulevaisuus on turvattava

PS kyselytunnilla: Ruoantuotantoa rusikoidaan monesta suunnasta – tätä menoa kukaan ei ole tuottamassa suomalaista ruokaa

Perussuomalaiset mukana välikysymyksessä maatalouden kriisistä ja ruuantuotannon turvaamisesta – Purra: ”On karmaisevaa, miten vähän Helsingissä halutaan ymmärtää ruuantuotannon todellisuutta”

Perussuomalaisten mukaan ilmastopolitiikkaa on tehtävä maltilla: ”Ykkösasiana tulee olla se, että voimme tarjota kilpailukykyistä ja vakaata energiaa”

Eduskunnassa aloite sähkön hinnan alentamiseksi Puolan mallin mukaisesti

Turvetta nostetaan ensi kesänä – tulevaisuus silti avoinna

Suomi on keskellä energiakriisiä – Riikka Purra kysyi Annika Saarikolta: ”Oletko mielestäsi mukana järkivihreässä hallituksessa?”

Suomalaiset vararikossa ennen EU:n laajuista sähkön hintakattoa – Leena Meri vaatii kriisille kansallista ratkaisua
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää