Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen nosti tuumaustunnilla esille Juha Sipilän (kesk.) hallitusohjelman kirjauksen, jonka mukaan ”teollisuuden kansainvälinen kilpailukyky ja hiilivuodon torjunta ovat ilmastopolitiikan keskeisiä lähtökohtia”.


– Tästäkin hallitusohjelman keskeisestä lähtökohdasta perussuomalaiset olisivat pitäneet kiinni. Siksi perussuomalaiset heitettiin hallituksesta, jotta ei tätäkään hallitusohjelman kohtaa tarvitse edes yrittää noudattaa. Siis näin erilaisista arvopohjista on kysymys, Putkonen sanoo.

Demarit hylkäsivät teollisuusduunarit

Putkonen korostaa, että perussuomalaiset ovat ainoita, jotka taistelevat suomalaisten teollisuustyöpaikkojen puolesta.

– Näin on päässyt käymään, kun ne ministerit, joiden piti pitää tässäkin kohdassa teollisuusduunareiden puolta, murskasivat perussuomalaissilmälasinsa Iivisniemen hillotolppaan.

Putkosen mukaan työväenpuolueena itseään markkinoiva SDP on pettänyt duunarit pyrkiessään taas olemaan vihreämpiä kuin vihreät itse.

– Demarit liittyivät ilmastopoliittisella ohjelmallaan teollisuusvihamieliseen yhteisrintamaan. Demarit halveksuvat vientiteollisuusduunareita tarjoamalla SDP:n ilmastopoliittisen hullutuksen myötä työnsä menettäville tilalle Musta-Pekka-korttia eli muutosturvaa cleantech-alan työpaikkoihin, joita ei ole olemassakaan.

SAK ei enää puolusta teollisuustyöpaikkoja

Putkonen kertoo olevansa pettynyt myös SAK:n toimintaan.

– Tällaiselle ay-äijälle oli todella järkyttävää lukea SAK:n lapsellinen kannanotto, jossa he peesaavat vain demareita tarjoamalla yltiöpäisen ilmastopolitiikan kautta työnsä menettäneille polkua olemattomiin työpaikkoihin.

– SAK ei enää taistele suomalaisten teollisuustyöpaikkojemme puolesta. En toivonut näkeväni tällaista päivää. Teollisuusliiton Riku Aallon ja kumppaneiden kanssa on noustava omaa keskusjärjestöä ja puoluetta vastaan ja tultava perussuomalaisten kanssa samaa taistelurintamaan suomalaisen teollisuustyöpaikkojen puolesta.

Harhainen ilmastopolitiikka käy kalliiksi

Putkonen sanoo, että Aallon pitäisi tietää, ettei Suomi saa vaihtokaupassa mitään, jos teollisuuden työpaikat ajetaan pois ”harhaisella ilmastopolitiikalla”.

– Näemme ainoastaan katovan vaurauden ja häviävän kilpailukykymme aiheuttaman katkeruuden ja hyvinvointipalvelujemme teurastuksen, Putkonen jyrähtää.

SUOMEN UUTISET