Suomen teollisuus jatkaa irtisanomisiaan. Tällä viikolla irtisanomisista ilmoitti UPM, joka sulkee paperikoneensa Jämsässä ja Kaukaalla. Vientiteollisuuden piiristä vedotaankin hallitustavoitteitaan työstäville puolueisiin, etteivät nämä kuormittaisi kriisiytynyttä vientiteollisuutta enempää.

Vientiteollisuusliitot esittelivät hallitusohjelmaterveisensä 19. tammikuuta. Viesti oli selvä. Teollisuus tarvitsisi vakaan ja ennustettavan toimintaympäristön, mutta tämän sijasta Suomen poliittinen maariski onkin kasvanut merkittävästi. Liittojen tilannekuva ja ehdottamat keinot ovat monin paikoin yhteneviä perussuomalaisten ajaman politiikan kanssa.

Vientiteollisuusliitot esittävät perussuomalaisten tavoin teollisuuden energiaverojen laskemista EU:n sallimalle minitasolle. Molemmat ovat yhtä mieltä, että kilpailukyky on nostettava energia- ja ilmastopolitiikan kärkeen.

– Valtiovarainministerin ja SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen päättämän kaivosten sähköveron kolminkertaistamisen peruminen pikimmiten on perussuomalaisten ja vientiteollisuuden yhteinen vaade, sanoo perussuomalaisten työmies Matti Putkonen.

– Seuraavalla hallitusohjelmalla ratkaistaan teollisen Suomen tulevaisuus. Hälytyskellojen olisi pitänyt soida viimeistään kun Elorannan raportti kertoi, että 70 % suuyrityksistä suunnittelee siirtävänsä tuotantonsa pois Suomesta seuraavan viiden vuoden aikana. Viesti on karua luettavaa.

Vihermaksut ja -verot minimitasolle

Perussuomalaisten mielestä Suomen teollisuuspolitiikassa on tehtävä täyskäännös.

– Kuluneellakin viikolla perusteollisuutemme on jatkanut irtisanomisiaan. Näillä valmistaudutaan teollisuutemme siirtämiseen kokonaiskustannuskykykilpailultaan edullisempiin maihin. Perussuomalaiset ovat esittäneet teollisuuden kustannuskilpailukyvyn kohentamista lähes miljardilla eurolla vuosittain pudottamalla vihermaksut ja -verot EU:n minitasolle, Putkonen kertoo.

– Puheenjohtaja Timo Soini ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kysyivät jo lokakuussa kepulta, kokoomukselta ja SDP:lta, ovatko he valmiita perussuomalaisten kanssa hallitukseen tekemään budjettiin todellista rakenneuudistusta. Rakenneremontilla ohjattaisiin niukat euromme suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi ja teollisuuden kilpailukyvyn kohentamiseksi maailman parantamisen sijaan.

Vaalit ratkaisevat

Putkosen mielestä teollisuustyöpaikkojen kohtalo ratkaistaan ensi kevään eduskuntavaaleissa.

– Perussuomalaiset tarvitsee vahvan valtakirjan teollisuustyöpaikkojen säilyttämiseksi. Pääministeripuolueena perussuomalaiset pystyisi poistamaan teollisuusinvestointien esteenä olevan poliittisen maariskin, Putkonen korostaa.

Kokoomus, sdp ja keskusta ovat tähän asti yksissä tuumiin torjuneet perussuomalaisten teollisuuden kilpailukykyä kohentavat esitykset. Tämä merkitsee sitä, että perussuomalaiset ovat ainoana puolueena valmiit pelastamaan suomalaisen perusteollisuuden punavihreästä pakkopaidasta. Teollisuustyöpaikkojen säilyttämiseksi ja lisäämiseksi perussuomalaiset tarvitsevat vahvan valtakirjan tulevissa vaaleissa. Pääministeripuolueena perussuomalaiset pystyisivät poistamaan teollisuusinvestointien esteenä olevan poliittisen maariskin, korosti työmies Putkonen.

SUOMEN UUTISET