Perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen teki eduskunnassa kirjallisen kysymyksen asianomaiselle ministerille, jossa hän tiedustelee toimia kotihoidon pysäköintiongelmien helpottamiseksi.

Viime kaudella eduskunta hyväksyi tieliikennelain kokonaisuudistuksen yhteydessä lausuman, että hallituksen tulee viipymättä valmistella tarvittavat säännösmuutokset tilanteen ratkaisemiseksi.

– Ongelma on edelleen olemassa. Kotihoidon työntekijöiden aikaa menee turhaan parkkipaikan etsimiseen samalla kun hoitotoimenpiteet on kellotettu minuutin tarkkuudella. Hallitusohjelmassa ei kuitenkaan ole asiasta kirjausta, Mari Rantanen kertoo.

Muutoksia voidaan tehdä nopeasti

Asiaa on aiemmin pyritty muuttamaan sekä paikallistasolla kuntien valtuustoissa että valtakunnallisestikin lukuisilla valtiopäivätoimilla.

Ratkaisuksi tilanteeseen Rantanen esittää nykyistä vammaisten pysäköintilupaa vastaavan lupajärjestelmän luomista kotihoidon työntekijöille.

– Ihmettelen, että näin päivänselvää asiaa ei pystytä muuttamaan. Kyllä toisissa kysymyksissä ollaan nähty lainsäädännön muutoksia hyvinkin nopeasti.

Virhemaksu odottaa, jos työ venyy

Nykyisessä tilanteessa kotihoidon työntekijät ovat joutuneet maksamaan pysäköintivirhemaksuja, mikäli hoitotoimenpiteet asiakkaan luona ovat kestäneet arvioitua kauemmin.

– Ei voi olla niin, että työntekijä joutuu vielä omasta pienestä palkasta maksamaan pysäköintivirhemaksuja sen takia, että on tehnyt työtään. Tässä täytyisi ottaa järki käteen, Rantanen painottaa.

SUOMEN UUTISET