Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Minna Reijonen teki tammikuussa kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyi, kuinka hallitus aikoo puuttua lastensuojelullisesti toimintaan, jossa lapset kotonaan altistuvat terroristijärjestön propagandavideoille ja aseita käytetään lasten leluina. Reijonen ihmettelee, miksi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ei vastauksessaan ottanut kantaa itse kysymykseen.

On uutisoitu, että lapsille on näytetty terroristijärjestön propagandavideoita ja oikeat aseet ovat olleet ainoita leluja. Viime aikoina on uutisoitu suojelupoliisin olevan huolissaan Suomessa tapahtuvasta radikalisoitumisesta, jota on tapahtunut osassa perheistä.

– Ministeri Krista Kiurun vastaus oli pitkälti kopio lastensuojelulaista ynnä muuta sellaista. Varsinaiseen kysymykseen hän ei ottanut kantaa, toteaa Minna Reijonen.

Asiasta ei ole syytä vaieta

Väkivaltainen ideologia tekee väkivallasta hyväksytyn tavan toimia ja kannustaa väkivaltaan.

– Tilanne on vakava ja otettava tosissaan. Aiheesta ei ole syytä vaieta. Vaikka vanhemmat ovat aina vastuussa kasvatuksesta, on myös yhteiskunnalla vastuu silloin, kun puhutaan lasten radikalisoinnista.

– Vanhemmilla saa olla erilaisia ideologioita ja poliittisia kantoja. Nyt kyseessä on kuitenkin toiminta, missä lapsia kasvatetaan väkivaltaiseen ideologiaan, ja sellaiseen tulee myös yhteiskunnan puuttua, sanoo Reijonen.

Suomen Uutiset