Europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) vaatii säätiöiden rahankäytön valvonnan tehostamista. Yle uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Patentti- ja rekisterihallitus sekä Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskus selvittävät keskustataustaisen Nuorisosäätiön toimintaa. Ylen mukaan Nuorisosäätiö on muun muassa ryhtynyt rakennuttamaan kovan rahan asuntoja, vaikka säätiön tarkoitus on tuottaa kohtuuhintaista asumista nuorille.

– Maan tapa on jatkunut vuosikymmeniä, vain tekijämiehet vaihtuvat. Jonkun pitäisi tehdä suunnanmuutos. Toivottavasti Juha Sipilä tekee, Ruohonen-Lerner kommentoi.

Europarlamentaarikkoa häiritsee etenkin tapa, jolla voitontavoittelu ja nuorten edullisen asuminen tukeminen on onnistuttu sekoittamaan.

– Nuorisosäätiön piti tarjota nuorille edullisia asuntoja, mutta se rikastuikin itse.

Ylen mukaan Nuorisosäätiö on sijoittanut varojaan muun muassa Liechtensteinin kautta.

– Ei voi olla sattumaa, että rahoja kierrätetään juuri Liechtensteinin kautta. Maa on tunnettu veroparatiisi.

Europarlamentaarikon mukaan epäselvyyksiltä vältyttäisiin, mikäli säätiöiden valvonta olisi kunnossa.

– Perussuomalaiset ovat vaatineet jo useita vuosia lisää varoja Patentti- ja rekisterihallitukselle säätiöiden rahankäytön valvontaan.

Ruohonen-Lerner muistuttaa, että jatkuvasti paljastuneet väärinkäytökset ovat omiaan vähentämään kansalaisten luottamusta poliittiseen järjestelmään.

– Viimeaikaisten uutisten jälkeen tuskin kukaan enää uskoo, että Suomi olisi maailman vähiten korruptoitunut maa.

SUOMEN UUTISET