Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini linjasi puolueen linjan ydinvoiman rakentamiseen Fennovoiman lupakeskustelussa eduskunnassa tiistaina.

– Nyt on kyse energiaratkaisusta, miten sekä teollisuus että kotitaloudet saavat edullista sähköä. Miten saadaan talouskasvua, työllisyyttä ja investointeja? Jos joku haluaa tehdä miljardi-investoinnin Suomeen, ei ole mitään järkevää syytä vastustaa sitä, Soini linjasi.

– Minä en vastusta sitä. En ilmastosyistä, vaan energiapoliittisista syistä, koska me tarvitsemme – me tarvitsemme voimakkaan patterin. Kotimaista puuta ja turvetta, ydinvoimaa – vesivoimaa voidaan tehostaa vaihtamalla uusia turbiineita. Kaikki tämä tarvitaan yhdessä, Soini korosti.

Numerot kertovat: Ydinvoimaa tarvitaan

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi, että hänen on vaikeaa kannattaa ydinvoimaa edes väliaikaisena ratkaisuna, mutta muutakaan vaihtoehtoa ei ole, sen kertovat numerot.

– Kysynkin vihreiltä, miten he täyttävät 40 prosentin aukon sähköntuotannossamme ilman ydinvoimaa, Sipilä kysyi saamatta tähän täydellistä vastausta.

Myös perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström muistutti vain ympäristöministerin katsoneen hallituksessa, ettei Fennovoiman ydinhanke vastaa kansakunnan kokonaisetua.

– Me tarvitsemme tuulta, bioenergiaa, metsäenergiaa – ja ydinvoimaa! Kun joku kertoo minulle vaihtoehdon, niin tämä takki pyörähtää ympäri, Lindström totesi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Kaj Turunen kysyi, onko eduskunta saanut hallituksen mielestä hankkeesta tarpeeksi paljon tietoa, kun käytetyn polttoaineen sijoituskin on vielä hämärän peitossa.

Veli-Pekka Leskelä