Perussuomalaisten puoluekokous on poikkeuksellisen suuren mielenkiinnon kohteena sekä Suomessa että Euroopassa.

Meidän on valittava oikeat ihmiset oikeille paikoille. Tämä tarkoittaa parhaan joukkueen muodostamista. Haluan jatkaa puheenjohtajana ja siihen minulla on kannatus. Puoluekokosväen tehtävä on tärkeä, on valittava ykköskenttä, avauskokoonpano. Kaikkia tarvitaan.

Perussuomalaiset on suurin poliittinen menestystarina Euroopassa. Kun me puhumme Euroopan Unionista ja maahanmuutosta, muut puhuvat Perussuomalaisista. Tämä antaa meille etua ja etumatkaa. Vanhat puolueet eivät vieläkään ymmärrä, mistä voima kumpuaa.

Meillä on tulevaisuutta niin kauan, kun ihmisiä totuus kiinnostaa. Totuuden etsintä on elämisen ehto. Me uskallamme ottaa kansaa askarruttavia asioita esiin, me emme kumartele kuvia. Se pakottaa meidät liikkeelle. Kansanedustajien on oltava kansan parissa. Olemme Suomen paras puolue toreilla. Tämä tarkoittaa kansan parissa. Ihmisten mielissä.

Perussuomalaisten oma linja, omintakeinen kieli ja oma poliittinen tila mahdollistavat vaikutusvaltamme. Puheenjohtajan tehtävä on johtaa. Jos johtaja epäröi, lauma käy levottomaksi. Kiitän suuresta kannustuksesta jatkaa liikkeemme johdossa. Joka viesti on luettu ja se auttaa jatkamaan tässä tehtävässä, joka on Suomen politiikan kovin. Siis kovin!

Puoluekokosväen tehtävä on taata, että kokouksesta ei tule sirkusta. Puoluekokous on perussuomalaisuuden käyntikortti.

Kehotan vastuullisuuteen. Jokaisen on syytä miettiä, riittävätkö kyvyt ja kannatus auki oleviin tehtäviin. Tuhannen ihmiset kokouksessa ei kymmenen äänen kannatusta kannata mittauttaa. Tämän kokouksen kokemukset ratkaisevat, onko sääntömuutokset tarpeen ja missä laajuudessa. Käytetään valtamme vastuullisesti.

Tule mukaan. Avauspuheessani puoluekokouksessa on sinulle uutinen.

Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 8/2013 -lehdessä.

TIMO SOINI