Perussuomalaisten vapunpäivän juhla huipentui Timo Soinin pitämään puheeseen Snellmaninaukiolla, Suomen Pankin kupeessa. Lämpimässä kevätsäässä puhunut Soini painotti työväestön ja yrittäjien asemaa. Vapautuneesti puhunut Soini muistutti perussuomalaisten olevan Suomen suurin työväestön puolue, mutta huomautti myös, ettei kukaan voi omia suomalaista työtä.

– Ei sitä voi omia vasemmisto eikä oikeisto, työ kuuluu kaikille.

Liput liehuivat Soinin takana, kun perussuomalaisten puheenjohtaja esitteli retorisia kykyjään.

Katso Soinin energinen puhe kokonaisuudessaan täältä (13:10 min):

Olemassa olevien työpaikkojen turvaaminen on perussuomalaisille tärkeää. Irtisanomisia pitää välttää viimeiseen asti. Olisi käytettävä lomautuksia, jos kysyntää työvoimalle ei ole.

– Työttömyysturvaa ei saa heikentää, Soini kiteytti.

Soini kiinnitti myös huomiota yrittäjäpulaan ja epäonnistumisen pelkoon.

– Viime laman jäljet pelottavat. Suomeen on luotava uusi konkurssilainsäädäntö, joka sallii nykyistä paremmin epäonnistumisen. Konkurssi ei saa merkitä koko elämän tuhoutumista.

Perussuomalaisten puheenjohtaja korosti omaishoidon tärkeyttä. Omaishoito tulisi siirtää Kelalle, eikä sen tukitaso saisi riippua asuinpaikasta.

– Perussuomalaisten suurin sosiaalipoliittinen tavoite on omaishoidon uudistaminen. Suomalaiset haluavat hoitaa läheisensä ja lähimmäisensä. Perussuomalaisilla on sosiaalinen sydän. Olemme uudistuspuolue – kansanpuolue, joka välittää.

Siinä missä omaishoitajat saivat kannustusta, hurskastelevat ”kriisimaahoiturit” saivat kuritusta. Soinin mukaan sekametelihallitusta ei yhdistä mikään ideologinen liima vaan ainoastaan yksi asia – se, että ne myöntävät tukipaketteja pankkiireille ja pörssipelureille.

– Ajatelkaa, Suomessa oli Jutta Urpilaisen johdolla kokous veroparatiisien tukkimiseksi. Ja vain viikko kaksi tätä ennen annettiin Kyrokselle tukipaketti ilman rahanpesuselvitystä, ilman talouden kesävyysarviota.

Soini muistutti perussuomalaisten säilyttäneen linjansa ja kannatuksensa kovassa puristuksessa.

– Linjamme on suomalaisen työn, yrittämisen ja välittämisen linja. Tavoitteenamme on eurovaaleissa Suomen suurimman puolueen asema. Tukipakettipolitiikka on väärää politiikkaa. Perussuomalaiset on vahva haastaja vettyneille, vanhoille tukipakettipuolueille.

PS VERKKOTOIMITUS