Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta käsitteli tänään kokouksessaan valtioneuvoston EU-selontekoa. Perussuomalaiset kansanedustajat Arja Juvonen, Kaisa Juuso ja Minna Reijonen kritisoivat Suomen EU-politiikan linjattomuutta ja EU:n rokoteyhteishankintoja.

Useimmilla muilla mailla on selkeät tavoitteet, joita ne ajavat ja puolustavat EU:ssa kynsin hampain. Suomella tällaisia ei ole. Suomi ei puolusta yrityksiään, teollisuuttaan eikä työpaikkojaan, vaikka hyvinvointivaltion rahoitus on niiden verotuloista kiinni.

– Pikemminkin Suomi on pyrkinyt edistämään aivan kaikessa kompromisseja, omasta edustaan välittämättä. Tuhlaileva rahanjako ulkomaille samalla kun kotimaassa puuhataan sote-uudistusta, joka uhkaa nostaa kustannuksia niiden laskemisen sijasta, vaarantaa hyvinvointivaltiomme tulevaisuuden, painottavat Arja Juvonen, Kaisa Juuso ja Minna Reijonen.

EU kulkee kriisistä kriisiin

EU:n kehitys on kulkenut jo pitkään kriisistä toiseen, ja kriisejä on käytetty tekosyynä integraation lisäämiseen. EU:n tervehdyttämisen kannalta olisi tärkeää, että niiltä mailta, joita toiset jatkuvasti joutuvat auttamaan, edellytettäisiin avun ehtona konkreettisia toimenpiteitä, joilla ne hoitaisivat omat asiansa kuntoon. Tällaisia Suomi ei kuitenkaan ole koskaan vaatinut.

– Harmaa talous, puutteellinen veronkanto ja laajalle levinnyt korruptio nakertavat EU-alueen toimintakykyä, ja asiantuntijat ovat varoittaneet, että järjestäytynyt rikollisuus pyrkii hyötymään elvytyspakettirahoista. Suomi ei ole nostanut näitä ongelmia esiin, vaan pikemminkin leikkii, ettei näitä kiusallisia ongelmia olisi olemassa, Juvonen, Juuso ja Reijonen huomauttavat.

Suomen kutsuhuuto haittamaahanmuutolle

Myös Suomella itsellään olisi lainsäädännössään korjattavaa. Suomen asumisperusteinen sosiaaliturva on kuin kutsuhuuto ulkomaalaisille tulla Suomeen hyväksikäyttämään suomalaista yhteiskuntaa.

– Korkea verotaso ja asumisen korkea hinta ovat syitä, joiden takia paljon puhutut yhteiskunnan kannalta hyödylliset huippuosaajat eivät tule ulkomailta Suomeen töihin. Sen sijaan sosiaaliturvamme työhaluttomille ulkomaalaisille lienee maailman avokätisin. Tilanne pitäisi korjata, mutta tämähän ei muita puolueita kiinnosta, vaan niille maahanmuutto on itseisarvo, laadusta välittämättä, perussuomalaiset moittivat.

EU kykenemätön tehokkaaseen päätöksentekoon

EU:n toiminta koronarokotteiden hyväksynnässä ja hankinnoissa ei myöskään kerää kiitosta. EU:n ulkopuolisissa maissa rokotteita on hyväksytty markkinoille nopeammin, ja rokotukset ovat edenneet nopeammin. Tämä näkyy niinkin erilaisissa maissa kuin Israelissa, Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Bahrainissa, Chilessä ja Serbiassa.

– Suomessa tehokas terveydenhuoltojärjestelmä on rokottanut nopeasti, kunhan rokotteita on saatu, mutta rokotteiden saatavuus on ollut koko ajan pullonkaula. Tässä syyttävä sormi kääntyy EU:n suuntaan: miksi EU ei kykene nopeaan ja tehokkaaseen päätöksentekoon yhtään missään asiassa? Juvonen, Juuso ja Reijonen ihmettelevät.

Perussuomalaiset jättivät selontekoon eriävän mielipiteen, jossa edellytetään Suomen EU-politiikan terävöittämistä ja kriittistä yhteiskunnallista keskustelua EU:n tulevaisuudesta.

Suomen Uutiset