”Syöpäs nyt puurosi”, sanotaan usein pikkulapsille, mutta harvemmin kuitenkaan aikuisille.  Suomessa on viime päivinä kummasteltu turvapaikanhakijoita, jotka ovat kieltäytyneet vastaanottokeskuksissa tarjottavista ruoista kuten puurosta tai riisistä. Kävi ilmi, että ruoasta on märisty pitkin Eurooppaa. 

Libero Quotidiano -lehti kirjoittaa Bellunon maakunnassa tapahtuneesta välikohtauksesta, joka alkoi kun neljäkymmentä turvapaikanhakijaa sai tarpeekseen paikallisesta ruokavaliosta ja ryhtyi suoraan toimintaan paremman appeen puolesta.

Turvapaikanhakijoille tuotiin leipää, kananmunia sekä pastaa tomaattikastikkeella. He suuttuivat ja sanoivat: ”Me emme syö tällaista.” Turvapaikanhakijat vaativat ruokaa, jollaista on tarjolla heidän omassa kotimaassaan.

Vaatimustensa tehostamiseksi turvapaikanhakijat lopettivat syömisen, rakensivat tiensulun, viiltelivät avustustyöntekijöiden autojen renkaita ja uhkasivat poistua vastaanottokeskuksesta.

Italia on tunnettu kulinarismistaan ja italialaiset temperamentistaan, eikä paikallisessa lehdistössä katsottu erityisen hyvällä mekkalointia, jossa kyseenalaistettiin paikallisten herkkujen maukkaus. Poliisi ryhtyikin oitis syömälakon murtoon toimin, joita silminnäkijät kuvailivat ”liiallisiksi”.

Poliisin ammattijärjestön johtaja Antonio De Lieto kommentoi medialle, että Italiassa on tuhansia ihmisiä, jotka eivät saa edes yhtä ateriaa päivässä, saati sitten kolmea.

Mielenilmaus kesti kaksi päivää. Sen loputtua ruoka maistui taas.

Tapauksesta kirjoittaa myös Local.it.

SUOMEN UUTISET