Eduskunta äänesti tänään lisätalousarvion yhteydessä perussuomalaisten tekemästä lausumasta koskien Talvivaaran kaivoksen purkuputkea Nuasjärveen.

Perussuomalaiset esittivät, ettei Talvivaaran kipsisakka-altaissa olevaa jätevettä päästetä poistoputken kautta tai muunkaan menetelmän avulla Kainuun luontoon tai vesistöihin puhdistamattomana. Ei edes väliaikaisena ratkaisuna tai hätäjuoksutuksena.

Eduskunta äänesti myös perussuomalaisten esittämästä 10 miljoonan euron lisämäärärahasta Talvivaaran kaivosalueen jätevedenpuhdistamon rakentamiseen.

Ympäristökatastrofin riski kasvaa

Perussuomalaisten valtionvarainvaliokunnan jäsen Ville Vähämäki sekä muu perussuomalaisten valiokuntaryhmä ihmettelee äänestystulosta.

– Hävisimme lausuma- ja lisämäärärahaäänestyksen selkein lukemin. Keskustasta vain kolme edustajaa tuki meidän linjaa, Vähämäki sanoo.

– Pidemmällä tähtäimellä vain riittävän tehokas puhdistamo olisi ratkaissut jätevesiongelman, purkuputki ei ole kestävä ratkaisu luonnon kannalta. Olisin odottanut keskustalta tukea siihen, että Suomen luonto ei kärsisi.

Vähämäki pelkää, että laajamittaisen ympäristökatastrofin riski kasvaa Kainuussa ja heijastevaikutukset tulevat myös Ouluun ja Itä-Suomeen asti.

– Täytyy muistaa, että Oulukin ottaa juomavettä vesistöistä, jonne Nuasjärvi laskee.

SUOMEN UUTISET