Tanskan pääministeri haluaa näyttää kaapin paikan ihmiskauppiaille, jotka tänään käytännössä päättävät siitä, kuka pääsee kolkuttelemaan Euroopan rajoja. Tanska ja Ruotsi tiivistävät nyt yhteistyötään käytännön maahanmuuttopolitiikassa ja perussuomalaisten mielestä Suomi kuuluisi luontevasti samaan seuraan.

Tanskan demaripääministeri Mette Frederiksen iloitsee Ruotsin maahanmuuttopolitiikan täyskäännöksestä ja reivaamisesta tiukempaan suuntaan. Yhteisessä tiedotustilaisuudessa Ruotsin pääministeri Ulf Kristerssonin kanssa Frederiksen peräänkuulutti myös tiiviimpää yhteistyötä niiden maiden kanssa, joista siirtolaiset pääasiassa tulevat.

– Tänään ihmiskauppiaat päättävät siitä, kuka pääsee Eurooppaan ja näin sen ei tule olla. Päätösten tulee olla meidän, poliittisten päättäjien käsissä, Frederiksen muistutti.

Suomi kuuluu pohjoismaiseen seuraan

Perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Mikael Lith suosittelee Twitterissä Suomelle liittymistä samaan, päättäväiseen seuraan.

Perussuomalaisethan ovat jo valmiiksi samoilla linjoilla:

Tanskan pääministeri kommentoi, että on tyytyväinen siihen, että Ruotsi on siirtynyt Tanskan tiukalle linjalle maahanmuuttopolitiikassa. Tähän samaan seuraan Suomenkin on hyvä kuulua maahanmuuttoasioissa.

Demareiden kelkka kääntyi Ruotsissakin

Lith on Twitterissä nostanut esiin myös sen kummallisuuden, että Ruotsin sosialidemokraatit syyttävät nykyistä porvarihallitusta siitä, ettei se ole padonnut riittävästi työperäistä maahanmuuttoa.

Entinen demareiden pitkäaikainen maahanmuuttoministeri Anders Ygeman nimittäin huomauttaa uutispalvelu Omnissa, että Maahanmuuttoviraston ennusteen mukaan kouluttamattoman työvoiman virta Ruotsiin on nyt ennätystasolla.

Ruotsin sosialidemokraatit taas kritisoivat sitä, ettei hallitus ole rajoittanut työperäistä maahanmuuttoa enempää. Mitä mieltä @adleande, Lith kysyy Twitterissä RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutzilta.

SUOMEN UUTISET