Ruotsidemokraattien tukema porvarihallitus sai poliittiseksi perinnökseen maan, jossa käydään enemmän tai vähemmän sisällissotaa. Eräänä keinona väkivaltaisuuksien vähentämiseksi kaavaillaan vanhempien vastuun lisäämistä lastensa tekemisistä. Malmössä on ryhdytty sanoista tekoihin.

19-vuotias nuorukainen joutui Malmössä poliisin seurantaan viime syksynä viranomaisten yhteistyön tuloksena: sosiaaliviranomaiset antoivat vinkin siitä, että kyseinen poika oli liikkunut rikollisissa piireissä jo vuosien ajan.

Hem & Hyra -julkaisun mukaan oli viitteitä myös siitä, että huumeiden kanssa pulaaminen ja varastelu oli menossa paljon vakavampaan suuntaan: nyt kyse oli pommien rakentamisesta.

Pommitehdas ongelmalähiössä

Poliisin iskussa Rosengårdin ongelmalähiöön kellarivarastosta ja autosta löytyi tarvikkeita putkipommien (termosbomber) rakentamiseen.

Kyseinen nuorukainen tuomittiin joulukuussa neljän vuoden vankeuteen törkeästä räjähderikoksesta ja törkeän tuhotyön valmistelusta.

Vuokralainen vastuuseen läheisistään

Ruotsidemokraattien tukema porvarihallitus haluaa laajentaa mahdollisuuksia irtisanoa rikoksiin syyllistyneet vuokralaiset. Lisäksi helpotetaan sellaisten perheiden häätöä, joiden lapset ovat tehneet rikoksia lähiseudulla.

Ehdotuksen lähtökohtana on, että vuokrasopimus on voitava irtisanoa, jos vuokralainen tai hänen vastuullaan oleva henkilö tekee rikoksen, joka tärvelee muiden asukkaiden turvallisuutta ja asumista yleensäkin.

Häätö koko perheelle

Malmön kunnallinen asuntoyhtiö MKB on nyt irtisanonut tuomitun nuorukaisen äidin nimissä olevan vuokrasopimuksen.

Häädön myötä vuokra-asunnosta saavat lähteä äidin lisäksi pommeja rakentaneen nuorukaisen sisarukset.

MKB:n mukaan äiti on laiminlyönyt velvollisuutensa valvoa poikansa tekemisiä ja ollut myös tietoinen tämän sekaantumisesta rikollisuuteen.

SUOMEN UUTISET