Ajatuspaja Suomen Perustan tutkija Samuli Salminen on kommentoinut viestipalvelu X:ssä (ent. Twitter) tuoreita tutkimuksia Hollannista ja Saksasta, joissa on tutkittu maahanmuuton vaikutuksia julkiseen talouteen. Lisäksi Salminen kertoo brittiparlamentin käytännössä toimivan jo islamistien ehdoilla edustajien henkeen kohdistuvien tappouhkauksien vuoksi.

Nykyisenkaltainen laajamittainen maahanmuutto Euroopan ulkopuolelta tuottaa laajoja julkistaloudellisia ja muita yhteiskunnallisia ongelmia, kirjoittaa ajatuspaja Suomen Perustan tutkija Samuli Salminen viestipalvelu X:ssä.

– Se on siten kestämätöntä hyvinvointivaltion kannalta ja vain lisää paineita julkiselle taloudelle väestön ikääntymisen lisäksi. Näin kirjoittaa Saksan suurimpiin viikkolehtiin kuuluva Focus viitaten kahteen uuteen hollantilaistutkimukseen sekä tuoreeseen saksalaiseen tutkimukseen maahanmuuton julkisen talouden vaikutuksista, Salminen kirjoittaa.

Kuuden biljoonan euron lasku

Professori Bernd Raffelhüschen johtaman tutkimuksen mukaan maahanmuutto kasvattaa Saksan julkisen talouden alijäämää 13,4 biljoonasta eurosta 19,2 biljoonaan euroon – eli maahanmuutto kasvattaa alijäämää 5,8 biljoonalla eurolla – määrältään ja pärjäämiseltään nykyisenkaltaisen maahanmuuton jatkuessa myös tulevaisuudessa.

– Maahanmuutosta ei siis ole ratkaisuksi ikääntyvän väestön tuomiin paineisiin julkiselle taloudelle. Professori korostaa sitä, että Saksan julkinen talous on jo tätä nykyä kestämättömällä perustalla, mutta maahanmuutto vain lisää kestämättömyyttä entisestään, Salminen kertoo.

– Maahanmuutto kasvattaa julkisen talouden alijäämää erityisesti siksi, että maahanmuuttajien palkat ja siten heidän maksamansa verot yms. maksut jäävät pieniksi eli he osallistuvat kantaväestöä vähemmän hyvinvointivaltion rahoittamiseen, vaikka käyttävät julkisia palveluita.

– Vaikka Saksaan tulisi nykyisenkaltaisen maahanmuuton lisäksi vuosittain 100 000 korkeasti koulutettua maahanmuuttajaa, niin myös tässä tapauksessa maahanmuutto jäisi kokonaisuudessaan ”miinukselle”, eli se kasvattaisi julkisen talouden alijäämää verrattuna skenaarioon, jossa maahanmuuttoa ei ole. Tosin alijäämä kasvaisi vähemmän kuin nykyisenkaltaisen maahanmuuton jatkuessa.

Rajoittamaton maahanmuutto tuhoaa hyvinvointivaltion

Salminen kommentoi myös saksalaisen Bild-lehden artikkelia, jossa on julkaistu hollantilaisen maahanmuuttotutkijan Jan van de Beekin tutkimuksen luvut maahanmuuton kustannuksista. Tutkimuksen mukaan Afrikasta tulleiden pakolaisten elinkaarivaikutukset ovat keskimäärin -625 000 euroa/henkilö. Kaikkien perheenyhdistämisten elinkaarivaikutukset ovat -275 000 euroa/henkilö ja opiskelumaahanmuuton vaikutukset -75 000 euroa/henkilö.

Ainoaksi maahanmuuton perusteella positiiviseksi väyläksi elinkaarivaikutuksiin van de Beekin tutkimus mainitsee työperäisen maahanmuuton, +125 000 euroa/henkilö.

– Van de Beek huomauttaa kuitenkin itse tutkimuksessa, että positiivinen vaikutus koskee vain osaa työperäistäkin maahanmuuttoa. Vain tietyt länsimaat ja osa Itä-Aasiasta jäävät julkisen talouden kannalta positiiviseksi työperäisessäkin maahanmuutossa, Salminen huomauttaa.

Brittiparlamentti taipuu islamismin uhan alla

Tutkija Samuli Salminen kysyy, kuka määrää Britanniassa, kun Britannian parlamentti taipuu islamistisen väkivallan uhan alla. Noin viikko sitten Ison-Britannian parlamentissa syntyi totaalinen kaaos Gazan tulitaukoa koskevan debatin aikana parlamentin puhemiehen rikottua parlamentin protokollaa. Puhemies Lindsay Hoyle selitti syyksi toiminnalleen monien brittimeppien kokeman väkivallan uhan.

Monet työväenpuolueen edustajat ovat saaneet palestiinalaisaktivistien taholta jopa tappouhkauksia, elleivät he äänestä tietyllä tavalla Israelin ja Hamasin sotaa koskevissa kysymyksissä. Väkivallan uhka on brittipoliitikoille hyvin todellinen, sillä vuonna 2021 Israel-myönteinen poliitikko David Amess puukotettiin hengiltä radikaali-islamistin toimesta Belfairsin metodistikirkossa.

Oikeusministeri eroaa tappouhkauksien vuoksi

Konservatiivinen oikeusministeri Mike Freer jättää politiikan saamiensa tappouhkauksien vuoksi. The Free Press -lehti pitää Freerin päätöstä laittaa omansa ja perheensä turvallisuus julkisen toiminnan edelle valitettavana osoituksena nykyisestä maailmantilanteesta. Se osoittaa, että radikaali-islamististen terroristien veto-oikeus sananvapauteen väkivallan uhalla on edelleen voimissaan Isossa-Britanniassa.

Turvallisuusministeri Tom Tugendhat on paljastanut Iranin hallinnon värvänneet rikollisjengejä ”kartoittamaan” Isossa-Britanniassa asuvia juutalaisia suunnitteilla olevia väkivaltaisia iskuja varten. Nämä iskut pitävät sisällään korkean profiilin juutalaisten murhat siinä tapauksessa, että Israel hyökkäisi Iraniin. Viime kuussa Ison-Britannian terrorisminvastaisen viraston päällikkö kertoi Israelin ja Hamasin välisen sodan kasvattaneen islamistisen väkivallan uhkaa Ison-Britannian maaperällä.

Barcelonassa jo 80 % pidätetyistä on ulkomaalaisia

Välimeren yli suuntautuvan laittoman maahanmuuton tuhoisat seuraukset näkyvät ympäri Eurooppaa, Salminen kertoo. Esimerkiksi Barcelonassa väkivaltaisissa ryöstöissä ulkomaalaisten osuus oli 80 % pidätetyistä. Seksuaalirikoksissa osuus oli 81 % ja 70 %. Lähes puolet (48 %) Katalonian vangeista on ulkomaalaisia, ja 88 % ulkomaalaisista vangeista on EU:n ulkopuolelta, kun koko Espanjassa luku on 81 %.

Poliisin mukaan ylivoimaisesti suurin osa rikoksista Barcelonassa on ulkomaalaisten tekemiä – ja suurin osa ulkomaalaisista rikollisista on yksin tulleita alaikäisiä Pohjois-Afrikasta, Salminen kirjoittaa.

Suomen Uutiset