TM:n päätoimittaja Reijo Ruokanen kummeksuu ”Vehkoo vs Lokka”-tapauksen ympärillä vallitsevaa uutispimentoa. Asiassa on kyse siitä, että ns. valtamedian toimittaja Johanna Vehkoo sai syytteen kaupunginvaltuutettu Junes Lokkaan kohdistuvasta kunnianloukkauksesta. Suomalaisen oikeushistorian valossa kyse on erittäin poikkeuksellisesta tapauksesta. Vaihtoehtomediat nostivat tapauksen laajalti näkyviin jo keskiviikkona. Suomen Uutiset kertoi asiasta eilen otettuaan yhteyttä Vehkoohon sekä tapausta hoitavaan syyttäjään.

Ruokanen kirjoittaa:

– Oululainen Junes Lokka levittää väitettä, että Johanna Vehkoo olisi saanut syytteen hra Lokan kunnian loukkaamisesta. Jos väite on totta, se pitäisi uutisoida. Jos väite on valetta, sekin pitäisi uutisoida, niin laajalle väite on levinnyt. Mahtaako kukaan tietää tarkemmin?

Suomen Uutiset kertoi eilen suomalaisen oikeushistorian valossa erittäin poikkeuksellisesta tapauksesta, jossa toimittaja sai syytteen kunnianloukkauksesta. Vehkoo ei halunnut kommentoida asiaa itse. Hänen oma vaikenemisensa on ymmärrettävää, mutta suomalaiselle valtamedialle ei ole kunniaksi, että se tyystin vaikenee asiasta.

Vehkoo on Julkisen sanan neuvoston jäsen. Neuvoston tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta.

Junes Lokka on oululainen kaupunginvaltuutettu ja tunnettu verkkokeskustelija, joka on monesti koetellut sananvapauden rajoja.

Lue lisää tapauksesta täältä.

Lisäys: Media heräsi päivemmällä kirjoittamaan tapauksesta. Asiasta kirjoittivat ainakin Kaleva, Iltalehti ja Yle.

SUOMEN UUTISET