Yleisradion faktantarkistajana tunnettua Johanna Vehkoota syytetään oululaisen kaupunginvaltuutetun Junes Lokan halventamisesta.

Toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoota vastaan on nostettu syyte kunnianloukkauksesta. Rikosasia on tullut vireille Oulun käräjäoikeudessa viime maanantaina, eikä sille ole vielä määrätty käsittelypäivää.

Ei halua kommentoida

Suomen Uutiset tavoitti Vehkoon tänään aamupäivällä, eikä hän halunnut kommentoida asiaa.

Vehkoo on aiemmin Yleisradion faktantarkistajana toimittanut Yleisradiolle Valheenpaljastaja-juttusarjaa. Vehkoo on myös yksi feministisen ajatushautomo Hatun johtajista.

Valtuutettua kutsuttu rasistiksi ja natsiksi

Asianomistajana eli syytettä koskevan kunnianloukkauksen kohteena on oululainen kaupunginvaltuutettu Junes Lokka. Hän on kirjoittanut tapauksen taustoista omalle Facebook-sivulleen.

Asiassa on kysymys muutaman vuoden takaisesta Facebook-kirjoituksesta, jonka julkaisemisen jälkeen Lokka teki kirjoittajasta rikosilmoituksen. Rikosilmoituksessa Lokka kertoo, että häntä on kirjoituksessa kutsuttu rasistiksi ja natsiksi.

Voidaan tuomita sakkorangaistukseen

Kunnianloukkaus on teko, jossa joku esittää toisesta valheellisen tiedon tai vihjauksen siten, että tällaisen teon voidaan katsoa aiheuttavan loukatulle vahinkoa tai kärsimystä taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa. Kunnianloukkauksesta voidaan tuomita sakkorangaistus.

Kunnianloukkaus on niin sanottu asianomistajarikos, eli poliisi voi ottaa kunnianloukkauksen tutkittavakseen vain, jos asianomistaja vaatii rikoksesta epäillylle rangaistusta.

SUOMEN UUTISET