Vihreiden puoluetoimistolla oli surumielinen tunnelma, kun puoluesihteeri Lasse Miettinen ilmoitti Touko Aallon luopuvan puolueen puheenjohtajuudesta. Aalto ilmoitti eropäätöksestään Facebookissa.

– Olen pitkän ja huolellisen pohdinnan jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että väistyn Vihreiden puheenjohtajan paikalta. Tarvitsen lisää aikaa toipumiseeni. Vihreät puolestaan tarvitsee puheenjohtajan, joka voi johtaa puolueen kohti vaaleja tässä ja nyt.

– En pysty terveystilanteeni vuoksi palvelemaan joukkuettani. Sairastuin masennukseen vuosi sitten. Yritin kaikkeni, mutta sairaus eteni ja uupumus vei työkykyni. Lääkärin määräämä sairausloma kestää vuoden loppuun.

Vihreiden sekoilut laskeneet kannatusta

Aallon puheenjohtajakausi alkoi kesällä 2017 kohujen saattelemana, kun hän jätti silloisen vaimonsa itseään reippaasti nuoremman puoluetoverin vuoksi. Vuotta myöhemmin Aalto nähtiin mediassa ilman paitaa piiskaamassa miesten takapuolia tukholmalaisessa yökerhossa.

Tukholman-keikan jälkeen sairauslomalle jäänyt Aalto on ottanut siipeensä myös puoluetovereidensa sekoiluista. Vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennasen lentosabotaasi, kansanedustaja Jani Toivolan taksilaskut ja rahasotkut sekä ex-kuntapoliitikko Saido Mohamedin rahanpesukäräjät lienevät vain lisänneet puheenjohtajan ahdistusta.

Kohujen seurauksena kannatustaan reippaasti menettäneille vihreille valitaan uusi puheenjohtaja ensi viikon lopulla.

SUOMEN UUTISET