Vihreiden varapuheenjohtajaksi noussut Harjanne on noussut myös julkisuuden valokeilaan. Netti ei unohda kenenkään vanhoja syntejä, joten Harjanteen lukuisille lomalennoille irvaillaan taas.

Poliitikkoja arvostellaan usein siitä, että he puhuvat yhtä mutta tekevät toista. Helsinkiläinen kansanedustaja Atte Harjanne sai eniten ääniä vihreiden varapuheenjohtajavaalissa ja on näin ollen vahvin ehdokas sisäministeri Maria Ohisalon äitiysloman tuuraajaksi.

Uuden roolin myötä myös Harjanteen aiempi toiminta on joutunut tarkempaan syyniin. Twitterissä esimerkiksi Marko Kettunen muistuttaa Harjanteen puheiden ja tekojen ristiriidasta viinien ulosmyynnin suhteen. Vuosi sitten keväällä Harjanne oli vahvasti ravintoloiden puolella kannattamassa viinien ulosmyyntiä, mutta eduskunnassa hän kuitenkin äänesti tätä vastaan.

”Paljon lentänytkin voi tehdä ilmastopolitiikkaa”

Tamperelainen Riku Ranta on samaa mieltä: Harjanteen kohdalla puheet ja teot eivät voisi kovin paljon enempää erota. Ranta läväyttää pöytään pari vuotta sitten netissä kiertäneen meemin, jossa irvaillaan vihreiden kaksinaismoralismille.

Meemikuvan yläreunassa on joukko Harjanteen ilmastoiskulauseita. Niiden alla on vaikuttava kokoelma Harjanteen Instagram-sivuilta poimittuja matkakuvia. Näyttää siltä, että Atte on ehtinyt lennellä ympäri maailmaa kadehdittavan monessa eksoottisessa lomakohteessa.

Kun meemi tuli esille ensimmäisen kerran, Atte Harjanne puolustautui blogissaan sanomalla, että ”paljon lentänytkin voi tehdä ilmastopolitiikkaa”. Hän kertoi sittemmin vähentäneensä lentämistään ja kompensoineensa aiheuttamiaan päästöjä. Hän on todennäköisesti myös vähentänyt eksoottisten kaukolomakuvien laittamista Instagramiin.

SUOMEN UUTISET