Perussuomalaisten kansanedustaja Ano Turtiainen povaa vappupuheessaan, että maapalloa odottaa suuri lama, joka tulee koskettamaan myös suomalaisia rajusti.

– Edessämme on todennäköisesti maailmanlaajuinen suuri lama, josta emme voi syyttää pelkästään koronaa. Korona puhkaisee talouskuplan, jossa olemme eläneet yli varojemme ja velkasi jo vuosikaudet maailmaa halaten, Ano Turtiainen toteaa.

– Jälleenrakentamisessa nettomaksajia kurittava maa joutuu pakon edessä ikään kuin lakki kädessä myöntämään kuinka tärkeitä ovat yritykset ja yrittäjät. Ilman heitä ja heidän luomia työpaikkoja, ei ole julkisia työpaikkoja, ei julkisia palveluita, eikä minkäänlaista hyvinvointia.

Omavaraisuutta ja maalaisjärkeä

Turtiainen muistuttaa, että mitä paremmin menee yrittäjällä ja heidän työvoimallaan, sen paremmin menee kaikilla.

– Mitä huonommin näillä nettomaksajilla menee, sen lähempänä on totaalinen konkurssi.

Hän löytää koronaviruksen aiheuttamasta epidemiasta jotain hyvääkin.

– Korona ja sen puhkaisema lama pakottaa ihmisiä ottamaan jo kauan unohduksissa olleen maalaisjärjen käyttöön. Viimeisiä vuosia katsellessa voidaan todeta, että se ei olisi tapahtunut demokratian kautta. Korona toi muutoksen.

– Nyt lähes jokainen ajattelee kaikkia asioita omavaraisuus edellä. Tästä ajatuksesta on hyvä lähteä rakentamaan uutta Suomea, Turtiainen jatkaa.

Koulujen avaaminen suuri virhe

Turtiainen muistuttaa kuitenkin koronaviruksen olevan vaarallinen ja tiettyjen yhteiskunnallisten ehkäisytoimenpiteiden olevan välttämättömiä väestön suojaamiseksi.

– Tämän viikon yksi vastuuttomin päätös oli avata koulut kahdeksi viikoksi ennen kesälomia. Kyllä tässä asiassa olisi pitänyt kuunnella alan ammattilaisia eli opettajia. Etäkoulut ovat lähteneet toimimaan oletettua paremmin ja kyllä sen avulla nuo kaksi viikkoa oltaisiin pärjätty.

– Pahinta tässäkin asiassa on se, että päätöksellä viestitään ihmisille, että ikään kuin korona olisi jo selätetty. Miettikää, nuorisolle esitetään pokkana, että vappuna on vaarallista kokoontua yhteen, mutta turvallista kokoontua kouluun jo 14. toukokuuta, Turtiainen ihmettelee.

SUOMEN UUTISET