37-vuotias mies haki turvapaikkaa Ruotsista jo vuonna 2010. Seuraavana vuonna hän sai ensimmäisen tuomionsa rikoksista ja määrättiin kaksi vuotta myöhemmin karkotettavaksi. Tuomion täytäntöönpanosta ei ole tullut mitään, koska mikään valtio ei suostu ottamaan vastaan alkujaan Kuwaitista Ruotsiin saapunutta paperitonta miestä.

Kolme viikkoa viimeisimmän vankilatuomionsa jälkeen viime keväänä mies syyllistyi Malmössä jälleen rikokseen. Todistajien mukaan hän oli harrastanut suuseksiä koirapuistossa paikallisen, epätoivoisesti köyhän narkomaanin kanssa ja sen jälkeen hakannut tätä puukolla selkään ja kaulaan, Expressen kertoo.

Puukotettu mies onnistui raahautumaan puistosta kadulle ja hänen viimeisiksi sanoikseen jäivät:

– Soittakaa ambulanssi, minulla on vain muutama sekunti elinaikaa.

Paikalle sattumalta osuneiden lääkäriopiskelijan ja sairaanhoitajan pelastusyrityksistä huolimatta mies kuoli samana iltana sairaalassa.

Kuwaitilainen pidätettiin jo murhaa seuraavana päivänä mutta päästettiin pian vapaaksi. Poliisin epäili miestä heti tutkimusten alussa, koska tällä oli raskas rikosrekisteri ja tapana kantaa mukanaan puukkoa. Jo ensimmäisestä tuomiosta lähtien hänet on tiedetty myös erittäin väkivaltaiseksi. Mies otettiin kiinni uudestaan, kun hän muutaman päivän kuluttua murhasta syyllistyi seksuaaliseen ahdisteluun ja puukolla uhkailuun – taas puistossa.

Poliisi vapautti miehen jälleen, kunnes kahdeksan päivän kuluttua pidätti hänet ja nyt murhasta epäiltynä. Kuwaitilainen kiisti kaikki syytökset, mutta Malmön käräjäoikeus tuomitsi hänet murhasta. 37-vuotias mies tuomittiin myös karkotettavaksi Ruotsista, nyt ikuisiksi ajoiksi. Kuinka ollakaan, mikään valtio ei suostu ottamaan vastaan paperitonta miestä.

Suomen Uutiset