SAKSA | Lokakuussa 2016 nuori opiskelijatyttö joutui Freiburgissa afgaaniturvapaikanhakijan raiskaamaksi ja tappamaksi. Nyt turvapaikanhakijan tappaman tytön vanhemmat ovat saaneet Saksan lehdistön myöntämän Vuoden kansalainen -palkinnon siitä hyvästä, että eivät ole osoittaneet vihaa tyttärensä murhaajaa kohtaan, kertoo Welt-lehti.

Lääketiedettä opiskelleen 19-vuotiaan Marian raiskaus ja surma herätti Saksassa paljon keskustelua alaikäisiksi itseään väittävien turvapaikanhakijoiden todellisesta iästä ja yleensäkin maahanmuuttopolitiikasta.

Poliisitutkinnassa kävi ilmi, että Marian raiskannut ja surmannut Hussein K. oli Saksasta turvapaikkaa hakiessaan ilmoittanut väärän iän ja valehdellut taustoistaan. Hussein oli jo vuonna 2013 syyllistynyt nuoren tytön tapon yritykseen Kreikassa, jossa hänet oli tuomittu 10 vuodeksi vankeuteen. Jostain syystä Kreikan viranomaiset olivat kuitenkin päästäneet miehen vapaaksi, jolloin hän oli vaeltanut Saksaan ja ilmoittautunut alaikäiseksi turvapaikanhakijaksi.

Hussein K. tuomittiin törkeästä raiskauksesta ja murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Myötätunnon merkki -säätiö

Marian vanhemmat perustivat hänen muistokseen Myötätunnon merkki -säätiön, joka tukee Freiburgin yliopiston vammaisia opiskelijoita ja auttaa ulkomaalaisia opiskelijoita kotoutumaan.

Tästä hyvästä Marian vanhemmat saivat Saksan lehdistöltä palkinnon, joka on arvoltaan 20 000 euroa.

Murhatun Marian isä työskentelee Euroopan komissiossa ihmisoikeuksiin erikoistuneena lakimiehenä.

– Maria opiskeli lääketiedettä täynnä intoa ja elämäniloa, voidakseen lääkärinä auttaa muita ihmisiä, vanhemmat kertoivat säätiön perustamistilaisuudessa.

Maria teki myös vapaaehtoistyötä Saksaan tulleiden turvapaikanhakijoiden parissa. Surmayönä hän oli pyöräilemässä kotiin opiskelijabileistä, kun afganistanilainen turvapaikanhakija raiskasi ja hukutti hänet.

”Verirahakulttuuri”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vertaa Saksan lehdistön myöntämää rahapalkintoa tapetun sukulaisille joissakin kulttuureissa maksettaviin verirahoihin.

– Afgaaniturvapaikanhakijan murhaaman tytön vanhemmat saavat 20 000 euron palkinnon siitä, että eivät vihaa. Verirahakulttuuri, Halla-aho kirjoittaa Twitterissä.

SUOMEN UUTISET