Joka päivä lehdistössä on artikkeleita, jotka eivät syystä tai toisesta vastaa todellisia tapahtumia. Yhdysvaltoja koskeva uutisointi on omaa luokkaansa, sillä suurin osa sisällöstä on kärjistettyä, asiayhteydestä irroitettua tai poliittisesti värittynyttä. Suomalainen media lainaa pääsääntöisesti ainoastaan demokraattipuolueeseen sitoutunutta mediaa ja usein viestiä vahvistetaan hienotittelisten ja neutraaliksi esitettyjen asiantuntijoiden kommenteilla. Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) kirjoittaa asiasta blogissaan.

Junnila nostaa esiin esimerkkejä viime päivien Yhdysvaltoja koskevista uutisista:

”Iltalehti julkaisi uutisen, ettei terroristijärjestöksi luokitteleminen ole asiantuntijoiden mukaan mahdollista. Asiantuntijalausunnon antoi ’oikeusministeriön entinen viranomainen’ Mary McCord, joka totesi, ettei laki anna mahdollisuutta luokitella kotimaisia järjestöjä terroristijärjestöiksi. Mutta kuinka neutraali asiantuntija McCord on? Hän on demokraattipuoluetta edustavan presidentti Barack Obaman nimittämä ja tullut tunnetuksi äärioikeiston arvostelijana. McCord oli mukana presidentti Trumpia vastaan kohdistuneessa Venäjä-tutkinnassa, joka on sittemmin haudattu vähin äänin. Kuvittelisi, että asiantuntijana olisi voitu kuulla asioita valmistelevan kansallisen turvallisuuden ministeriön edustajia, kuin oikeusministeriön virkatehtävät jo jättäneen vastapuolueen henkilöä. Sopivia asiantuntijoita valitsemalla voidaan merkittävästi vaikuttaa lukijaan. ”

”Entä sitten se Antifa? Iltalehden uutisesta saattoi saada kuvan, että Antifa vaikuttaa lakien ja oikeuksien mukaan toimivalta riemukkaalta ryhmältä. Moni kansalainen kuitenkin muistaa itsenäisyyspäivänä tuhotut Helsingin kadut tai Tampereella jopa hevosia vastaan suunnatut ”kiakkovierasjuhlat”. Silloinkin etulinjassa liehuivat anarkistien punamustat liput ja A-logot, kuten Iltalehden Solmu Salminen on kertonut. Eilinen uutinen ei maininnut, että Suomessakin Antifa on – suojelupoliisin toimesta – listattu yhdeksi turvallisuutta uhkaavaksi ryhmittymäksi. Vielä joulukuussa Iltalehti kirjoitti, että ”punamustien lippujen symboloima aate oikeuttaa kannattajansa pahoinpitelemään, tuhopolttamaan ja rikkomaan”. Nyt julkaistussa artikkelissa mainitaan vienosti heidän vain vastustavan fasismia ja rasismia.”

Kolmanneksi esimerkiksi Junnila nostaa Yleisradion, joka kieltäytyy korjaamasta presidenttiehdokas Joe Bideniä koskevaa uutistaan.

Lue Junnilan blogi kokonaisuudessaan täältä >

SUOMEN UUTISET