Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piiri puolustaa eduskuntavaaleissa vuonna 2019 saavuttamaansa ykköspaikkaa ja lähtee tavoittelemaan viidettä kansanedustajaa. Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Jyrki Åland kertoo, että näissä vaaleissa äänestämättä jättäminen on Varsinais-Suomessa käytännössä ääni SDP:lle.

Vaalitorilta tavoitettu puheenjohtaja Jyrki Åland kertoo perussuomalaisten teltalla käyneen vielä varsinaista vaalipäivää edeltäneen lauantainkin aikana todella paljon porukkaa, joista todella moni on jo kertonut äänestäneensä tai aikovansa äänestää perussuomalaisia. Näiden vaalien erikoisuudeksi Åland mainitsee, että aivan tavalliset valveutuneet kansalaiset ovat uutena ilmiönä pyytäneet ystäviään, tuttaviaan, naapureitaan ja sukulaisiaan äänestämään perussuomalaisia ja muutosta nykymenoon.

– Näin ei voi jatkua enää. Nämä kuluneet neljä vuotta ovat olleet melkoista kärsimysnäytelmää, Åland summaa vaalitorilla vierailleiden äänestäjien tuntoja.

– Uskon, että saamme sunnuntaina väen vielä kerran vaaliuurnille, jotta saamme mahdollisesti sen viidennenkin ehdokkaan läpi.

Mahdollisuus viedä paikka demareilta

Varsinais-Suomen Perussuomalaiset puolustaa vuoden 2019 eduskuntavaalien voittoa eli ykköspuolueen asemaa Varsinais-Suomessa. Lisätavoitteeksi piiri on asettanut viidennen kansanedustajapaikan eduskuntaan. Siihen vaaditaan noin 62 000 ääntä, ja tällä hetkellä näyttää aika hyvältä tavoitteen saavuttamisen suhteen.

– Varsinais-Suomessa on sellainen tilanne, että äänestämättä jättäminen on aikuisten oikeasti ääni SDP:lle. Vaaliasetelma on täällä sellainen, että tällä hetkellä tippujan paikalla oleva seitsemästoista ehdokas lähtee keskustalta pois. Normituloksella sen paikan saa SDP, mutta jos teemme kovasti töitä ja menemme äänestämään, on meillä mahdollisuus ykköspuolueena viedä se paikka. Ikävä todellisuus on siis se, että äänestämättä jättäminen on sama kuin jos antaisit äänesi SDP:lle, Åland kertoo.

Suomen Uutiset