Pirkanmaan piirin alueella perussuomalaisten kannatus tuntuu olevan poikkeuksellisen hyvää verrattuna esimerkiksi vuoden 2019 eduskuntavaaleihin, vaikka silloinkaan puolueen kentältä saama vastaanotto ei todellakaan ollut kehno. Perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Sami Kymäläinen uskoo vakaasti perussuomalaisten olevan vaalien ykkönen ainakin Pirkanmaalla.

Puheenjohtaja Sami Kymäläinen kertoo perussuomalaisten saavan kentältä jatkuvasti valtavasti kannustusta ja tsemppausviestejä. Hän on pannut merkille, että perussuomalaisia tullaan nyt erikseen jututtamaan pidemmänkin matkan päästä kaupan pihalle tai torille ja varta vasten kertomaan, että on äänestänyt tai aikoo äänestää perussuomalaisia.

– Todella monelta tulee sellaista viestiä, että on aikaisemmin äänestänyt kokoomusta, demareita tai keskustaa, mutta äänestää nyt perussuomalaisia. Yhtä monelta tulee sellaista viestiä, ettei aikaisemmin ole äänestänyt mitään puoluetta, mutta nyt on aktivoitunut äänestämään perussuomalaisia. Älyttömän hyvältä vaikuttaa tilanne Pirkanmaalla tällä hetkellä, Kymäläinen kertoo.

Äänestäjät haluavat Suomen asiat kuntoon

Puolueen Pirkanmaalla saamaa kannatusprosenttia on Kymäläisen mielestä vielä vaikea ennustaa, mutta hän uskoo sen yltävän yli valtakunnallisen keskiarvon jonnekin 22–24 prosentin välille. Oli tulos mikä hyvänsä, uskoo Kymäläinen vakaasti siihen, että perussuomalaiset on Pirkanmaalla ykköspuolue.

– Meillä on oikein hyvä ja kattava ehdokaslista, josta löytyy samaistuttava ehdokas jokaiselle. Luulen sen olevan vahvuutemme ehdokasasettelussa Pirkanmaalla.

– Perussuomalaisten ajamat asiat ovat nyt niin pinnalla, että ihmisistä välittyy oikein palo siihen, että äänestäjät haluavat saada Suomen asiat kuntoon. Siihen kun yhdistää vielä meidän hyvän ehdokaslistan ja todella aktiiviset ehdokkaat, tukiryhmät ja paikallisyhdistykset, jotka kaikki ovat tehneet hirveän määrän töitä, niin uskon, että lopputulos tulee olemaan todella kova täällä Pirkanmaalla, Kymäläinen vakuuttaa.

Suomen Uutiset